1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tütün Kaçakçılarına Büyük Darbe!

Tütün Kaçakçılarına Büyük Darbe!

featured
service

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, İstanbul’da gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonla tütün kaçakçılığına büyük bir darbe indirdi. Operasyonda 3,3 ton tütün, 912 bin dal makaron, 61 kilo nargile tütünü, 150 bin adet filtre, 1455 paket sigara kâğıdı ve 3 bin 750 adet kesilmiş bandrol ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu kaçakçıların yeni bir yöntemi ortaya çıkarıldı. Yapılan detaylı incelemelerde, tütün ve tütün mamullerinin toptan ticaretini yapan bazı firmaların “seyyar depo” yöntemini kullandığı anlaşıldı. Bu yöntemle 5 aracın seyyar depo olarak kullanıldığı tespit edildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından müşterek yürütülen operasyon çerçevesinde 3 iş yerinde ve 5 araçta detaylı arama gerçekleştirildi.

Olayla ilgili soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda, binlerce kaçak tütün ve tütün mamulü cinsi eşya ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul’da yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu, kaçakçıların yeni bir yöntemi daha ortaya çıkarıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin detaylı incelemeleriyle, tütün ve tütün mamullerinin toptan ticaretini yapan bazı firmaların seyyar depo yöntemine geçtikleri anlaşıldı. Bunun üzerine, söz konusu yöntemle seyyar depo olarak kullanılan 5 aracın konumları ekiplerce tespit edildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından müşterek yürütülen operasyon çerçevesinde 3 iş yerinde ve 5 araçta detaylı arama gerçekleştirildi. Ekiplerin başarılı operasyonu neticesinde, 3,3 ton tütün, 912 bin dal makaron, 61 kilo nargile tütünü, 150 bin adet filtre, 1455 paket sigara kâğıdı, 3 bin 750 adet kesilmiş bandrol cinsi eşya ele geçirildi.

Olaya ilişkin soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, her türlü kaçakçılık yöntemini tespit ederek, toplum sağlığına ve ülke ekonomisine tehdit oluşturan kaçakçılara geçit vermemekte, bu doğrultuda verdiği mücadelesini tüm ülke sınırlarında kesintisiz sürdürmektedir.

Tütün Kaçakçılarına Büyük Darbe!
Yorum Yap