1. Haberler
  2. Gündem
  3. TÜRKSAT çalışanı Ahmet Özsoy kabri başında anıldı

TÜRKSAT çalışanı Ahmet Özsoy kabri başında anıldı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen TÜRKSAT çalışanı Ahmet Özsoy’un kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Bakan Yardımcıları Enver İskurt ve Osman Boyraz’ın da eşlik ettiği törende, Kur’an-ı Kerim okunarak şehit Özsoy’un anısına dualar edildi.

Anma töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, Ahmet Özsoy’un hain darbecileri oyalayarak televizyon yayınlarının devam etmesini sağladığını vurguladı. “Ahmet Özsoy kardeşimiz hain darbe girişimcilerini en az bir saat oyalayarak televizyon yayınlarına imkan tanıdı. Onların yapmak istediklerinin teknik olarak yapılamayacağını anlattı, onları kandırdı. Allah ondan ve yine o gece şehit olan Ali Karslı kardeşimizden razı olsun” dedi.

Şehidin mezarına su döküp karanfil bırakan Bakan Uraloğlu, Özsoy ailesine de başsağlığı dileklerini iletti. “Böyle bir evlat yetiştirdikleri için Ahmet Özsoy şehidimizin ve diğer bütün şehitlerin anne babalarından Allah razı olsun diyorum. Ahirete irtihal edenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ölümün yüzü soğuk, aileler bunu bire bir yaşayanlardır. Şehitlerimiz bilerek, isteyerek, sonunun nereye gideceğini anlayarak bir irade ortaya koymuşlardır” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz gecesi TÜRKSAT’ta görev yapanların vatan millet şuuruyla hareket ettiğini belirtti.

“Şehit olmaya bütün millet olarak hazırız”

Darbe girişimcilerinin gerekli karşılığı milletten aldığını belirten Uraloğlu, “Böyle kardeşlerimiz, milletimizde, vatanımızda çokça var. Bundan sonra hiç kimse böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyecektir. Biz de onların bıraktığı yerden bütün kardeşlerimizle beraber gayret edeceğiz. Bakın etrafımızda savaşlar sıkıntılar yaşanıyor. Gazze’de bir katliam, Ukrayna’da bir savaş, Suriye’deki karışıklıklardan dolayı ülkemizde bulunan sığınmacı kardeşlerimiz var. Allah korusun bizim başımıza bir şey gelse bizim gidebileceğimiz bir yer var mı? Yok; ama asla gitmeye niyetimiz de yok. Onun için Ahmet Özsoy kardeşimiz gibi biz de burada şehit olmaya bütün millet olarak hazırız” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ben tekrar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allahu Teala, onların makamlarını yükseltsin ve öncelikle insanımıza, Müslümanlara ve mazlum coğrafyalara yardımcı olmasını hepimize nasip etsin.”

TÜRKSAT çalışanı Ahmet Özsoy kabri başında anıldı
Yorum Yap