1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi! Ticaret Bakanı Bolat’tan Açıklama

Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi! Ticaret Bakanı Bolat’tan Açıklama

featured
service

Türkiye’nin ekonomi politikaları ve alınan tedbirler, uluslararası arenada olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ilk kez iki basamak birden artırdığını ve not görünümünü pozitif tuttuğunu duyurdu.

Bakan Bolat, açıklamasında, “Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor” dedi. Moody’s’in not artışının yanı sıra, diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings’in Mart ayında ve S&P’nin Mayıs ayında Türkiye’nin kredi notunu artırdığını ve not görünümünü pozitife yükselttiğini hatırlattı.

Bolat, artan kredi notlarının yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi gibi makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. “Bu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi! Ticaret Bakanı Bolat’tan Açıklama
Yorum Yap