1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye’nin galibiyeti İtalya’da geniş yankı buldu: Türkiye onun için çıldırıyor

Türkiye’nin galibiyeti İtalya’da geniş yankı buldu: Türkiye onun için çıldırıyor

featured
service

Vincenzo Montella’nın Türk Milli Takımının başına geçmesinin ardından yakaladığı başarı İtalyan basınında da geniş yankı buldu.

Corriero Dello Sport, “Türkiye’deki taraftarlar ve oyuncular şimdiden onun için çıldırıyor” yorumunda bulundu.

1-0’lık Hırvatistan galibiyeti ve hemen ardından Letonya karşısındaki 4-0’lık farklı galibiyet ile Vincenzo Montella adından söz ettirmeye başladı. Son karşılaşma öncesinde alınan galibiyetler ile Almanya biletini alan Türk milli takımının başarısı İtalyan basınında da yankı buldu.

“Türkiye’deki taraftarlar ve oyuncular şimdiden onun için çıldırıyor”

Corriero Dello Sport, “Vincenzo Montella’nın Türk milli takımının yedek kulübesindeki macerası henüz yeni başladı, ancak Türkiye’deki antrenör şimdiden gerçek bir idol haline geldi. Eski Aeroplanino teknik direktörü henüz iki maça çıktı ama şimdiden tarihi bir başarı elde etti: Montella 49 yaşında Türk milli takımını Avrupa Şampiyonası’na götürmeyi başaran ilk yabancı teknik direktör oldu. Türkiye’deki taraftarlar ve oyuncular şimdiden onun için çıldırıyor.

Yunus Akgün’ün Letonya karşısında attığı golden sonra koçun şerefine küçük uçak taklidi yapması koç ve oyuncular arasındaki duyguyu kanıtlar nitelikteydi. Ama hepsinden önemlisi Hakan Çalhanoğlu’nun son düdükten sonra Montella’yı elinden tutup Türk taraftarların bulunduğu bölüme sürüklemesi ve koçun el kol hareketleriyle taraftarların tezahüratlarına öncülük etmesiydi. Kısacası, yeni koç sadece iki maçta Türkiye’nin kalbine girmeyi başardı” sözleriyle Montella’nın başarısını yazdı.

“Kararsızlık sağlamlığa, olasılık kesinliğe dönüştü”

Goal’in İtalyanca versiyonunda yer alan haberde ise şu sözlere yer verildi: “Koşarak görevi devraldı ve Hırvatistan ve Letonya karşısında aldığı galibiyetlerle Türkiye’yi Avrupa Şampiyonasına geri getirdi: taraftarlar aşıktı, final aşamasını bekliyorlardı.

Kararsızlık sağlamlığa, olasılık kesinliğe dönüştü. Vincenzo Montella’nın Türkiye’si 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı ve ev sahibi Almanya ve diğer elemeleri geçen Belçika, Fransa, Portekiz, İskoçya ve İspanya ile birlikte gelecek yılki turnuvanın kesin yedi katılımcısından biri oldu.

Letonya karşısında elde edilen büyük başarı ve Galler’in sürpriz zaferi, Türkiye’nin Avrupa biletini beklenenden çok daha erken kapmasını sağladı. Büyük favoriler Hırvatistan ve eski itici güçleri Gareth Bale’den yoksun Galler’in varlığı göz önüne alındığında, kura çekimi sırasında turnuvaya katılma hakkı hiçbir şekilde kesin bir sonuç değildi.

Montella, Türkiye’ye damgasını vurmak ve 2022 Dünya Kupası’nı kaçırdıktan sonra onları önemli bir turnuvaya geri getirmek için doğru zamanda geldi.”

Türkiye’nin galibiyeti İtalya’da geniş yankı buldu: Türkiye onun için çıldırıyor
Yorum Yap