1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’den Bangladeş’e yardım eli

Türkiye’den Bangladeş’e yardım eli

featured
service

Türkiye, 24 Ağustos 2024’te Bangladeş’te meydana gelen ve yaklaşık 6 milyon insanı doğrudan etkileyen sel felaketinin ardından insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, felaket sonrası AFAD, Kızılay, UMKE ve diğer sivil toplum kuruluşlarının bölgede aktif olarak yardım faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şimdiye kadar felaket bölgesine 53.700 adet gıda, hijyen kolisi, ilaç ve barınma malzemesi gönderildiğini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti. Ayrıca, STK’lar tarafından 51.450 öğün sıcak yemek dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

“5️1️ bin 4️5️0️ öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Ülkemizin merhamet ve şefkat elini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya; aziz Milletimizin yardım elini dost ve kardeş Bangladeş halkına uzatmaya devam ediyoruz. 24 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen ve yaklaşık 6️ milyon insanı doğrudan etkileyen sel afetinin ardından, selin etkili olduğu bölgelerde AFAD, Kızılay, UMKE ve diğer STK’larımız tarafından insani yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şimdiye kadar, gıda, hijyen kolisi, ilaç ve barınma malzemelerinden oluşan 5️3️.7️0️0️ paket insani yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı; STK’larımız tarafından 5️1️.4️5️0️ öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Bangladeş’e yardım eli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.