1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Türkiye’de Bugün Hava Durumu Nasıl? Sağanak Yağış Bekleniyor

Türkiye’de Bugün Hava Durumu Nasıl? Sağanak Yağış Bekleniyor

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş’ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Rüzgar ve Sıcaklık

Meteoroloji, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) beklendiğini belirtti. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’da kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi parçalı bulutlu olacak. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli esecek. Edirne 37°C, İstanbul 28°C, Kırklareli 31°C ve Kocaeli 30°C olacak.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık. Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar esecek. Afyonkarahisar 35°C, Denizli 42°C, İzmir 32°C ve Muğla 38°C olacak.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı bulutlu. Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Adana 35°C, Antalya 30°C, Hatay 31°C ve Isparta 37°C olacak.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, güneydoğu kesimleri parçalı bulutlu. Ankara 35°C, Eskişehir 35°C, Konya 33°C ve Sivas 35°C olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık. Bolu 32°C, Düzce 32°C, Sinop 27°C ve Zonguldak 25°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Amasya 32°C, Artvin 29°C, Samsun 28°C ve Trabzon 25°C olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla güneydoğusu parçalı bulutlu. Hakkari çevreleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Erzurum 29°C, Kars 27°C, Malatya 37°C ve Van 28°C olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık. Diyarbakır 42°C, Gaziantep 39°C, Siirt 39°C ve Şanlıurfa 41°C olacak.

Denizlerde Hava Durumu

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Parçalı ve az bulutlu olacak olan bu bölgelerde, rüzgar batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz’de ise doğu ve kuzeydoğudan kuvvetli esecek. Marmara’da rüzgar doğu ve kuzeydoğudan kuvvetli esecek. Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege’de ise batı ve kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar bekleniyor. Akdeniz’de ise parçalı ve çok bulutlu hava, doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Van Gölü’nde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Türkiye’de Bugün Hava Durumu Nasıl? Sağanak Yağış Bekleniyor
Yorum Yap