1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Türkiye’de 2023’te Kız Çocuklarına En Çok Verilen İsim

Türkiye’de 2023’te Kız Çocuklarına En Çok Verilen İsim

featured
service

Kim Milyoner Olmak İster? adlı yarışmada, “TÜİK Nüfus İstatistikleri portalının verilerine göre 2023’te kız çocuklarına en çok verilen ad hangisi olmuştur?” sorusu soruldu. Şıklar ise şu şekilde;

  • A: Asel
  • B: Zeynep
  • C: Pelinsu
  • D: Ela

2023 yılında Türkiye’de en çok tercih edilen bebek isimleri arasında erkek bebeklerde Alparslan ismi öne çıkarken, kız bebeklerde hangi isim öne çıkıyor?

2023 yılında Türkiye’de en çok tercih edilen bebek isimleri arasında erkek bebeklerde Alparslan ismi öne çıkarken, kız bebeklerde en popüler isim Asel olmuştur. TÜİK verilerine göre 8.957 erkek bebeğe Alparslan, 5.538 bebeğe Yusuf ve 5.361 bebeğe Göktuğ ismi verilmiştir. Bu isimlerin yanı sıra kız bebekler için en çok tercih edilen isimler ise 8.114 bebeğe verilen Asel, 7.614 bebeğe verilen Zeynep, ve 6.895 bebeğe verilen Defne olmuştur.

Asel ismi, hem anlamı hem de melodik yapısıyla aileler tarafından tercih edilmektedir. İkinci sırada yer alan Zeynep ismi ise Türkiye’de yıllardır popülerliğini koruyan geleneksel bir isimdir ve 2023’te de 7.614 bebeğe verilmiştir. Ayrıca, Defne, Zümra, ve Asya gibi isimler de yılın en çok tercih edilen kız isimleri arasında yer almıştır

Türkiye’de 2023’te Kız Çocuklarına En Çok Verilen İsim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.