1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye, Sıcak Hava Balon Turizminde Rekora Koşuyor

Türkiye, Sıcak Hava Balon Turizminde Rekora Koşuyor

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 2024 yılı sıcak hava balon turizmi verilerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen uçuş ve yolcu sayılarına değinerek, bu yılın sonunda tüm zamanların rekorunun kırılabileceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin sıcak hava balon turizminde rekor seviyelere yaklaştığını vurgulayarak, “9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı, 700 bin yerli-yabancı balon yolcusu uçuruldu. Henüz sezonun tam anlamıyla başlamadığı süreçte ulaşılan bu yolcu sayısı bize 2024 yılının sıcak hava balonu yolcu sayısında 2022 yılında 750 bin olarak gerçekleşen yolcu sayısı aşılarak tüm zamanların rekorunun kırılabileceğini gösteriyor” dedi.

Türkiye, Dünya’nın En Büyük Sıcak Hava Balon Operasyonunu Yürütüyor

Türkiye’nin sıcak hava balon turizminde lider konumda olduğuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, dünya genelinde hem trafik hacmi hem de uçulan gün sayısı açısından en büyük ticari balon operasyonunun Türkiye’de yapıldığını vurguladı. Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’de hali hazırda ruhsatlandırılmış 70 sıcak hava balon işletmesi, 6 onaylı eğitim organizasyonu ve bir üretim organizasyonu bulunuyor. Bu işletmeler, filolarında yer alan 439 sıcak hava balonu ve 712 balon pilotuyla hizmet veriyor.”

Uçuşların Yüzde 80’i Kapadokya’dan Yapılıyor

Gerçekleştirilen balon uçuşlarının yüzde 80’inden fazlasının Kapadokya bölgesinde yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Kapadokya, iklim ve rüzgâr yapısı, yılda ortalama 250 güne kadar uçuş yapılmasına imkân tanıyan coğrafyasıyla zirvedeki yerini koruyor. Kapadokya’da sadece bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısına dünyanın diğer uçuş yapılabilen bölgelerinde sadece festivallerde ulaşılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Sıcak Hava Balon Turizminde Rekora Koşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.