1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta!

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta!

featured
service

Türkiye Pist Şampiyonası, 9 yıllık bir aradan sonra İstanbul Park’ta 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlarla geri dönüyor. Texaco Team AMS, Avek Otomotiv’in desteklediği Audi TCR yarış otomobilleriyle start alacak ve şampiyona lideri olarak pistte yerini alacak. Takım, bu yarışlarda iki yeni sürpriz pilotla sahne alacak.

İstanbul Park Kapılarını Yeniden Açıyor

Türkiye’nin tek uluslararası yarış pisti olan İstanbul Park, uzun süredir devam eden hukuki sürecin tamamlanmasının ardından kapılarını tekrar Türk sporuna ve sporseverlere açıyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan yarışlar, tüm sporseverlerin ziyaretine açık olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta! 1

Texaco Team AMS, Körfez Yarış Pisti’nde 27-28 Temmuz tarihlerinde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nın ilk ayağında Maksi grup kategorisinde her iki yarışı da kazanarak hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında liderliğe yükselmişti. İstanbul Park’ta yarışacak olmanın heyecanını yaşayan Texaco Team AMS sporcuları, başarılı olmak için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi.

Takımda İki Önemli Yenilik: Zekai Özen ve Sinan Çiftçi

Texaco Team AMS’in yarış kadrosunda bu yarış için iki önemli yenilik bulunuyor. İlk olarak, Türkiye Karting ve Avrupa TCR Dayanıklılık Serisi Şampiyonu olan 18 yaşındaki genç yetenek Zekai Özen, takımın birinci pilotu olarak Audi TCR Gen2 ile piste çıkacak. Özen, genç yaşına rağmen büyük başarılar elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti.

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta! 2

İkinci yenilik ise İstanbul Park’ta 2017, 2018 ve 2021 yıllarında düzenlenen özel kupalarda şampiyonluklar kazanan deneyimli pilot Sinan Çiftçi’nin takıma katılması. Çiftçi, bu yarışta Audi TCR Gen1 ile yarışarak Takımlar Şampiyonluğu için önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Takımın üçüncü otomobili olan Audi TCR DSG’yi ise Türkiye Pist Şampiyonası’nın deneyimli isimlerinden Gökhan Kellecioğlu kullanacak. Kellecioğlu, Körfez pistinde gerçekleşen ilk yarışta podyuma çıkarak dikkat çekmişti.

“İstanbul Park’a Geri Dönmek Büyük Bir Mutluluk”

Takım Direktörü İbrahim Okyay, İstanbul Park’ın yeniden Türk sporuna kazandırılması sürecinde emeği geçen Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkililerine ve Başkan Eren Üçlertoprağı’na teşekkürlerini ileterek, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük spor tesisi yatırımlarından biri olan bu harika piste geri dönmek büyük bir mutluluk. Eminim kısa sürede İstanbul Park’ın getirdiği heyecan ile Türkiye Pist Şampiyonası çok daha güçlü ve renkli yarışlara sahne olacaktır. Biz de takım olarak bunun bir parçası olabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.