1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Genelinde Günlük Hava Durumu: 24 Temmuz 2024

Türkiye Genelinde Günlük Hava Durumu: 24 Temmuz 2024

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir’in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerimizde Hava Durumu

Marmara

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Edirne Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 36°C.

İstanbul Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 33°C.

Kırklareli Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C.

Kocaeli Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 33°C.

Ege

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 32°C.

Denizli Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 39°C.

İzmir Hava Durumu Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 37°C.

Manisa Hava Durumu Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 38°C.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Adana Hava Durumu Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 35°C.

Antalya Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C.

Hatay Hava Durumu Parçalı bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 33°C.

Isparta Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 35°C.

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C.

Eskişehir Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 32°C.

Konya Hava Durumu Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 32°C.

Sivas Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 31°C.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bolu Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.

Düzce Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 32°C.

Sinop Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.

Zonguldak Hava Durumu Parçalı bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Amasya Hava Durumu Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C.

Artvin Hava Durumu Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27°C.

Samsun Hava Durumu Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.

Trabzon Hava Durumu Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum Hava Durumu Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.

Kars Hava Durumu Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 26°C.

Malatya Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 37°C.

Van Hava Durumu Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diyarbakır Hava Durumu Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 41°C.

Gaziantep Hava Durumu Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 38°C.

Siirt Hava Durumu Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 40°C.

Şanlıurfa Hava Durumu Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 41°C.

Denizlerde Hava

Öğle saatlerinden sonra Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere Doğu Karadeniz ile akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar, Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, sabah doğusu kuzeybatıdan; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, gece güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga, 0,5 ila 1,5 yer yer 2,0 metre olacak. Görüş, yağış anında orta.

Marmara Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 öğle ve akşam saatlerinde yer yer 6 kuvvetinde esecek. Dalga, 0,5 ila 1,5 metre öğle ve akşam yer yer 2,0 metre olacak. Görüş, yağış anında orta.

Ege Az bulutlu ve açık. Rüzgar, Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra geneli kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra güneyi 7 kuvvetinde esecek. Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 7 kuvvetinde esecek. Dalga, 1,0 ila 2,0 metre, yer yer 2,5 metre olacak. Görüş iyi.

Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar, Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısı batı ve kuzeybatıdan 6 kuvvetinde esecek. Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğle ve akşam doğusu yer yer 6 kuvvetinde esecek. Dalga, 1,0 ila 2,0 metre, yer yer 2,5 metre olacak. Görüş, yağış anında orta.

Van Gölü Parçalı ve az bulutlu. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga, 0,25 ila 0,75 metre olacak. Görüş iyi.

Türkiye Genelinde Günlük Hava Durumu: 24 Temmuz 2024
Yorum Yap