1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye, EURO 2024’e Çeyrek Finalde Veda Etti

Türkiye, EURO 2024’e Çeyrek Finalde Veda Etti

featured
service

A Millî Takımımız, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadelede Ay-Yıldızlılarımızın tek golünü 35. dakikada Samet Akaydin kaydederken, Hollanda’nın galibiyet golleri 70. dakikada Stefan de Vrij ve 76. dakikada Cody Gakpo’dan geldi. Millîlerimizden Bertuğ Yıldırım ise 90+6. dakikada kırmızı kart gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu geniş bir Türk heyeti, Berlin Olimpiyat Stadyumu’ndaki karşılaşmayı protokol tribününden takip etti. Heyette Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve eski futbolcu Mesut Özil de yer aldı.

İlk Yarıda Türkiye Üstündü

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraf Türkiye oldu. 35. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun köşe vuruşunda topu kontrol eden Arda Güler, ceza sahasının sağından mükemmel bir orta yaparak Samet Akaydin’e golü attırdı. Ancak ilk yarının devamında Millîlerimiz farkı artıracak fırsatları değerlendiremedi.

Hollanda İkinci Yarıda Üstün Geldi

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan Hollanda, 70. dakikada Depay’ın ortasında De Vrij’ın kafa vuruşuyla beraberliği sağladı. 76. dakikada ise Dumfries’in pasında topu kendi kalesine gönderen Mert Müldür, Hollanda’nın galibiyet golüne neden oldu. Millî Takımımız, son dakikalarda beraberliği yakalamak için çaba gösterse de başarılı olamadı.

Tribünlerde Coşkulu Destek

Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda 71 bin kişinin izlediği karşılaşmada, tribünlerin büyük bölümü Türk taraftarlarla doluydu. Ay-Yıldızlı forma ve bayraklarla tribünlerde yer alan taraftarlar, millî takıma büyük destek verdi.

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake (Dk. 73 Van de Ven), Reijnders (Dk. 73 Veerman), Schouten, Simons (Dk. 87 Zirkzee), Bergwijn (Dk. 46 Weghorst), Gakpo, Depay (Dk. 87 Frimpong)

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür (Dk. 82 Zeki Çelik), Kaan Ayhan (Dk. 89 Semih Kılıçsoy), Samet Akaydın (Dk. 82 Cenk Tosun), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan (Dk. 77 Okay Yokuşlu), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız (Dk. 77 Kerem Aktürkoğlu), Arda Güler, Barış Alper Yılmaz

Goller: Dk. 35 Samet Akaydın (Türkiye), Dk. 70 De Vrij, Dk. 76 Mert Müldür (Kendi kalesine) (Hollanda)

Kırmızı kart: Dk. 90+6 Bertuğ Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 30 Simons, Dk. 55 Ake, Dk. 64 Van Dijk, Dk. 90+7 Weghorst (Hollanda), Dk. 90+3 Cenk Tosun, Dk. 90+5 Montella (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

Türkiye, EURO 2024’e Çeyrek Finalde Veda Etti
Yorum Yap