1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Sağlık Sen’den Maaşlara Ek Zam Talebi

Türk Sağlık Sen’den Maaşlara Ek Zam Talebi

featured
service

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, Temmuz ayında mal ve hizmet fiyatları ortalama %3,23 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon %61,78 olarak belirlendi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu, önce maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmak, sonra maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapmaktan geçmektedir” dedi.

Şube Başkanı Ömer Çeker, yaptığı açıklamada, Temmuz ayında açıklanan %3,23’lük enflasyon rakamlarının, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan %10’luk zammın üçte birini ilk ayda erittiğini vurguladı. Çeker, “Mutfak masrafları, doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar ile kiralar dikkate alındığında memurların cebine yansıyan gerçek erimenin çok daha yüksek olduğu görülüyor” dedi.

Alım Gücünün Korunması Gerekiyor

Ömer Çeker, yüksek enflasyonun dar ve sabit gelirli vatandaşlar üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirterek, alım gücünün korunması ve artırılması gerektiğini söyledi. Çeker, “Enflasyonist dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak maaş zammı yapılsa da, maaşlardaki artışlar enflasyon dolayında kaldığı sürece emeği ile geçinen kesimin hayat standardının düşmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Maaşlara Ek Zam ve Refah Payı Talebi

Çeker, ekonomik koşullar altında memur ve emeklilerin üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla maaşlara ek zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini vurguladı. “Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu, önce maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmak, sonra maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapmaktan geçmektedir” diyen Çeker, refah payı ödemesi yapılması gerektiğini ifade etti.

Maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerinin karşılanması gerektiğini belirten Çeker, “Temmuz ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emeklilerimizin %10 zamla bu dönemi atlatamayacağı görülmelidir. Bu nedenle çarşı, pazarda fiyatlar sürekli yükselirken alım gücünü koruyacak, memur ve emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç vardır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Türk Sağlık Sen’den Maaşlara Ek Zam Talebi
Yorum Yap