1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Kızılay’dan Lübnan’daki Tahliyeye Destek

Türk Kızılay’dan Lübnan’daki Tahliyeye Destek

featured
service

İsrail ile Lübnan arasında tırmanan gerilim, bölgedeki Türk vatandaşlarının tahliyesini gündeme getirdi. Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki gemi, tahliye işlemleri için Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan yola çıkarken, Türk Kızılay da hem tahliye sürecine destek veriyor hem de bölgeye acil yardım malzemeleri ulaştırıyor.

Türk Kızılay’dan Lübnan'daki Tahliyeye Destek 1

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon kapsamında TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar adlı gemiler, Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran yaklaşık bin kişiyi Türkiye’ye getiriyor. Gerilim ortamından uzaklaştırılmak üzere gemilere binen Türk vatandaşları, güvenli bir şekilde tahliye ediliyor.

Tahliye gemileriyle bölgeye gıda kolisi, hijyen seti ve barınma malzemesinden oluşan acil yardım desteği ulaştıran Türk Kızılay, her iki gemide görevlendirdiği personelle beslenme hizmeti sağlıyor. Ayrıca, Mersin Limanı’nda tahliye edilen kişileri karşılamak üzere konumlanan ikram araçlarıyla sıcak yemek ve temel ihtiyaçlar da karşılanacak.

Türk Kızılay’dan Lübnan’daki Tahliyeye Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.