1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Kızılay’dan Depremzede Esnafa 200 Milyon Liralık Destek

Türk Kızılay’dan Depremzede Esnafa 200 Milyon Liralık Destek

service

Türk Kızılay, deprem bölgelerinde ekonomik canlanmayı desteklemek amacıyla başlattığı Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazını tamamladı. Bu kapsamda 3 bin 544 işletme sahibine 97.8 milyon TL ödeme yapıldı ve böylece bu yıl program çerçevesinde yapılan toplam ödeme miktarı yaklaşık 200 milyon TL’ye ulaştı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan Esnaf Destek Programı’nın ikinci aşamasında, depremden en çok etkilenen bölgelerdeki esnafın yaralarını sarmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak amacıyla 3 bin 544 işletme sahibine 97 milyon 865 bin TL ödeme yapıldı. Böylece, 2024 yılında program kapsamında toplam ödeme miktarı 196 milyon 765 bin TL’ye ulaştı.

Adıyaman’da 550, Gaziantep’te 215, Hatay’da 1478, Kahramanmaraş’ta 583, Malatya’da 562 ve Osmaniye’de 156 işletme sahibi, tesisatçılıktan pastaneciliğe, kuaförlükten terziliğe farklı iş kollarında faaliyet gösteriyor. Kızılay, bu destekle deprem bölgesindeki esnafın ekipman, ham madde ve diğer malzemeleri temin ederek yeniden işlerine başlamasına katkıda bulunuyor.

Türk Kızılay’dan Depremzede Esnafa 200 Milyon Liralık Destek 1

Program, özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek, toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine dahil olmasını amaçlıyor. Esnaf Destek Programı’nın temel uygunluk kriterleri arasında, işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması yer alıyor. Bu şartları sağlayan tüm esnafa ilk ödemeler Haziran ayında yapılmıştı. Gerekli belgeleri ibraz eden esnafa planlanan ikinci ödemeler de gerçekleştirildi.

6 Şubat depremlerini takiben hayata geçirilen program kapsamında, 2023 yılında 607 esnafa 25 milyon TL destek sağlayan Kızılay, deprem bölgesinde ekonomik toparlanmayı hızlandırmak ve esnafın yeniden iş hayatına dönmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Kızılay’dan Depremzede Esnafa 200 Milyon Liralık Destek
Yorum Yap