1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Hava Sahasında Bomba İhbarı! Mumbai-Frankfurt Uçağı Erzurum’a Acil İniş Yaptı

Türk Hava Sahasında Bomba İhbarı! Mumbai-Frankfurt Uçağı Erzurum’a Acil İniş Yaptı

featured
service

Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Frankfurt kentine gitmekte olan Vistara Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağı, Türk hava sahasında seyir halindeyken yapılan bomba ihbarı nedeniyle acil durum çağrısında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uçağın Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre, acil durum çağrısı saat 15:38’de yapıldı ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemleri alındı. Uçak, 237 yolcu ve 14 mürettebatıyla birlikte saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na güvenli bir şekilde indirildi.

“Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir. 237 yolcu ve 14 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama çalışmaları devam etmektedir. İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Arama İşlemleri Devam Ediyor

Diğer taraftan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulundu. Yerlikaya, “Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Sahasında Bomba İhbarı! Mumbai-Frankfurt Uçağı Erzurum’a Acil İniş Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.