1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Gemileri Beyrut’a Ulaştı! Tahliye ve Yardım Operasyonu Başladı

Türk Gemileri Beyrut’a Ulaştı! Tahliye ve Yardım Operasyonu Başladı

featured
service

İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki askeri gemi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştı. Tahliye operasyonuna ek olarak, dost ve kardeş Lübnan halkına insani yardım da sağlanacak.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, tahliye için görevlendirilen iki çıkarma gemisine ek olarak, dört gemi de refakat ve koruma görevini üstlenecek. Beyrut’a ulaşan Türk gemilerinde toplam 300 ton insani yardım malzemesi bulunuyor. Bu malzemeler, ihtiyaç sahibi Lübnan halkına teslim edilecek.

Talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da tahliyesi sağlanacak

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı. İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek.” ifadelerine yer verildi.

Türk Gemileri Beyrut’a Ulaştı! Tahliye ve Yardım Operasyonu Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.