1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Basınının Usta İsmi Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti

Türk Basınının Usta İsmi Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti

featured
service

Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet Gazetesi baş yazarı Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybeden Cıvaoğlu’nun vefatı, medya dünyasında büyük üzüntü yarattı.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Güneri Cıvaoğlu, 1 Ekim 2024 Salı günü vefat etti. Türkiye’nin en önemli gazetecileri arasında gösterilen Cıvaoğlu’nun kaybı, basın camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Cıvaoğlu’nun vefatı üzerine yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Üyemiz Güneri Cıvaoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduk. Gazeteci ve yazar olarak başarıyla yıllardır hizmet veren meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

1939 yılında Ankara’da doğan Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe henüz öğrenciyken adım atan Cıvaoğlu, Akis ve Yeni İstanbul Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştı. TRT’nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekibin içinde yer aldı.

Kariyeri boyunca Tercüman Gazetesi ve Güneş Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği yaptı. Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı, Show TV’de yöneticilik gibi görevleri üstlenen Cıvaoğlu, 1996 yılından itibaren Milliyet Gazetesi’nde baş yazar olarak görev yaptı. Ayrıca Kanal D’de ana haber sunuculuğu yapmış, Durum ve Şeffaf Oda gibi televizyon programları ile geniş kitlelere hitap etmişti.

Türk Basınının Usta İsmi Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.