1. Haberler
  2. Yaşam
  3. TÜİK verilerine göre, 2023’te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?

TÜİK verilerine göre, 2023’te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?

featured
service

Türkiye doğum istatistikleri, hem demografik yapıyı hem de toplumun isim tercihlerini ortaya koyan önemli veriler sunuyor. Her yıl açıklanan istatistikler, bebeklere en çok verilen isimlerden doğum oranlarına kadar geniş bir perspektif sunarak, ailelerin çocuklarına verdikleri isimlerin kültürel ve tarihsel bağlarını anlamamıza yardımcı oluyor. Peki TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2023 yılında yeni doğan erkek bebekler arasında en popüler isim hangisidir?

Soru:
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yer alan, TÜİK nüfus istatistikleri portalının verilerine göre, 2023’te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur? sorusunun cevabı merak ediliyor.

a) Eymen
b) Yusuf
c) Alparslan
d) Berkecan

2023 yılında doğan erkek bebekler için en çok tercih edilen isim Alparslan oldu. 8 bin 957 erkek bebeğe Alparslan ismi verilmiştir. Tarihi bir anlam taşıyan Alparslan ismi, özellikle Selçuklu İmparatorluğu’nun ikinci hükümdarı Sultan Alparslan’dan ilham alır.

Diğer yandan, Alparslan’ı takip eden popüler erkek isimleri arasında Yusuf ve Göktuğ da yer alıyor. 2023 yılında 5 bin 538 erkek bebeğe Yusuf, 5 bin 361 bebeğe ise Göktuğ ismi verildi.

Türkiye’de 2023 yılında 0-17 yaş grubundaki çocuklarda en çok kullanılan erkek çocuk isimlerinin Yusuf, Mustafa ve Mehmet; kız çocuk isimlerinin ise Zeynep, Elif ve Yağmur olduğu görüldü.

TÜİK verilerine göre, 2023’te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.