1. Haberler
  2. Magazin
  3. Tuğçe Kandemir’e şok dava iddiası!

Tuğçe Kandemir’e şok dava iddiası!

featured
service

Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Tuğçe Kandemir’in “Aradan Çok Yıllar Geçti” isimli yeni şarkısının alıntı olduğunu açıkladı. Akay’ın iddiasına göre, Kandemir’in şarkısı, Zekai Tunca’nın herkes tarafından bilinen “Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam” şarkısından esinlenmekten öteye geçerek birebir alıntı yaptı. Bu gelişmelerin ardından usta sanatçı Zekai Tunca, şarkıcı Tuğçe Kandemir’e dava açtı.

Onur Akay, konuya ilişkin kaleme aldığı “Tuğçe Kandemir’den Görülmemiş Bir İntihal!” başlıklı yazısında Kandemir’e sert eleştiriler yöneltti. Akay, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Bugün sizlere görülmemiş bir intihalden, Türk sanat müziğinin değerli bestekârlarından emekli TRT ses sanatçısı Zekai Tunca’nın emeğine yapılmış büyük bir saygısızlıktan bahsedeceğim. Etik olmayan bu davranışı yapan şarkıcı Tuğçe Kandemir ve Kolera adı ile bilinen rapçi Esen Güler…”

Tuğçe Kandemir’e şok dava iddiası! 1

Akay, Zekai Tunca ile yaptığı telefon görüşmesini de aktardı. Tunca’nın, “Onur’cuğum, telefonla arayıp o kadar çok kişi söyledi ki, bazı rahatsızlıklarım vardı onun için ilgilenememiştim. MESAM’a ve avukatıma bildirdim. Tuğçe Kandemir ve Esen Güler’e dava açtım. Sanat adına çok ayıp bir şey!” dediğini belirtti. Akay, yazısında, “Müzik alanında yaptığın bu tür eylemler, telif haklarının ihlali olarak değerlendirilir. Bir sanatçının eserini izinsiz kullanmak, hem etik olmayan bir davranış hem de yasal sonuçlar doğurur” diyerek Kandemir’e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Tuğçe Kandemir’e şok dava iddiası! 2

Tuğçe Kandemir, kısa süre önce yayımladığı “Aradan Çok Yıllar Geçti” isimli şarkıyı, daha önce rapçi Kolera’nın seslendirdiği bir eserden uyarlamıştı. Ancak Akay’ın iddiaları ve Zekai Tunca’nın hukuki girişimi, şarkının orijinalliği üzerinde ciddi tartışmalara yol açtı.

Tuğçe Kandemir’e şok dava iddiası!
Yorum Yap