1. Haberler
  2. Gündem
  3. TSK Personel Kanunu’nda Değişiklik!

TSK Personel Kanunu’nda Değişiklik!

featured
service

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, önemli düzenlemeler getiriyor. Yasanın maddelerinden biri, üst düzey komutanlar hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisini belirliyor. Buna göre, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında yürütülen işlemlerde, soruşturma izni verme ve yetkili merciileri belirlemede, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak.

ANKARA (İGFA) –  Yasadaki bir diğer önemli değişiklik ise KKTC’deki TSK birliklerine yapılan tebligatlarla ilgili. Tebligat Kanunu’na eklenen hükümle, KKTC’den Türkiye’ye yapılacak tebliğlerin hızlandırılması amaçlanıyor. Bu sayede bürokratik işlemler basitleşecek.

TSK personelinin kimlik, görev veya faaliyetlerinin medyada paylaşılması da yasaklanıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nca özel olarak yetki verilmesi dışında, radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazeteler, dergiler ve kitaplar gibi tüm medya araçlarında TSK personelinin kimlik bilgileri, görevleri veya faaliyetleri paylaşılamayacak.

Uzman erbaşlarla ilgili de önemli bir düzenleme getirildi. Görevde başarısızlık, intibak edememe ve kendilerinden istifade edilememe hallerinde uzman erbaşlarla ilgili yapılacak işlemler, ayrı bir yönetmelikle belirlenecek.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne şehitlerin anne ve babaları da üye olabilecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen söz konusu kanunun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

TSK Personel Kanunu’nda Değişiklik!
Yorum Yap