1. Haberler
  2. Gündem
  3. TSK, Orman Yangınlarına 13 Helikopterle Müdahale Ediyor

TSK, Orman Yangınlarına 13 Helikopterle Müdahale Ediyor

featured
service

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu’da devam eden orman yangınlarını kontrol altına alabilmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) aktif olarak destek verdiğini açıkladı. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, TSK’ya ait 13 helikopter, yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere çeşitli bölgelerde görev yapıyor.

Açıklamaya göre, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar mevkisinde 6 helikopter, Manisa’nın Gördes ilçesinde 2 helikopter, Bolu’nun Göynük ilçesinde 2 helikopter ve Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 3 helikopter yangın söndürme çalışmalarına destek sağlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu’da devam eden orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde yangın söndürme çalışmalarına büyük bir gayretle devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait; 6 adet helikopter ile İzmir’in Karşıkaya ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 adet helikopter ile Manisa’nın Gördes ilçesinde, 2 adet helikopter ile Bolu’nun Göynük ilçesinde, 3 adet helikopter ile Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde olmak üzere toplam 13 helikopter ile orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek sağlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TSK, Orman Yangınlarına 13 Helikopterle Müdahale Ediyor
Yorum Yap