1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Trendyol, 2024 Türkiye Alışveriş Haritasını Açıkladı

Trendyol, 2024 Türkiye Alışveriş Haritasını Açıkladı

featured
service

Trendyol, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin alışveriş verilerini açıkladı. İlk 6 ayda en çok cilt bakım ve kadın giyim ürünlerinin satışı gerçekleşirken, yaklaşık 2 milyon Trendyol satıcısı, 335 milyon ürünü Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterileriyle buluşturdu. En çok alışveriş yapan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Trendyol, 2024 Türkiye Alışveriş Haritasını Açıkladı 1

En Çok Satılan Ürünler: Cilt Bakım ve Kadın Giyim

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Trendyol, 2024 yılının ilk yarısına dair alışveriş verilerini paylaştı. Bu dönemde Türkiye genelinde en çok cilt bakım ürünleri satın alındı. Cilt bakım ürünlerini kadın giyim, sofra ve mutfak, gıda ve içecek ürünleri takip etti. Bölgesel olarak bakıldığında, Akdeniz, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da giyim ve ayakkabı ürünleri, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde ise kozmetik ve kişisel bakım ürünleri en çok satılanlar arasında yer aldı. Kocaeli, Bursa ve Aydın, en çok satış yapan iller arasında dikkat çekti.

Kadınlar Alışverişin Lideri

Trendyol kullanıcılarının yüzde 67’sini oluşturan kadınlar, platformda en fazla alışveriş yapan grup oldu. Tüm kullanıcılar içerisinde 25-35 yaş aralığı, en çok alışveriş yapan yaş grubu olarak ön plana çıktı.

Trendyol, 2024 Türkiye Alışveriş Haritasını Açıkladı 2

Gurme ve Organik Ürünlere Artan İlgi

Trendyol verilerine göre, gurme ve organik ürünler, bitki çayları ve granül kahve, geçen yıla oranla en fazla büyüme gösteren ürün grupları arasında yer aldı. Geçen yıla kıyasla bu yıl satışları artan diğer ürün grupları arasında oto aksesuar, takı, ev tekstili ve parfüm öne çıktı. 2024’te yüksek hava sıcaklıklarının erken başlamasıyla birlikte klima ve mayo ürün gruplarının satışları da hızlandı.

Trendyol, 2024 Türkiye Alışveriş Haritasını Açıkladı
Yorum Yap