1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafikte Motosiklet Kazaları %45’i Aştı

Trafikte Motosiklet Kazaları %45’i Aştı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada motosiklet ve motorlu bisikletlerin Türkiye’deki toplam kazalar içindeki yüksek oranına dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında motosiklet ve motorlu bisikletlerin, toplam kazaların %45,2’sine karıştığını belirterek, gerçekleştirilen denetimler hakkında bilgi verdi.

Açıklamasında, motosikletlerin toplam motorlu araçların yalnızca %19,3’ünü oluşturmasına rağmen, kazaların neredeyse yarısında yer almalarının trafik güvenliği açısından endişe verici bir oran olduğunu vurgulayan Yerlikaya, denetimlerin etkin ve yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

12-19 Eylül Arasında 2 Milyondan Fazla Araç Denetlendi

Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimler kapsamında, 12-19 Eylül 2024 tarihleri arasında 2 milyon 645 bin 136 araç denetimden geçti. Bu denetimlerde çeşitli ihlaller tespit edilerek sürücülere cezai işlemler uygulandı.

Denetimlerde mevzuata aykırı olarak ışıklı ve sesli uyarı işaretleri (çakar) kullanan 273 sürücüye işlem yapıldığı belirtilirken, hız ihlali yapan 126 bin 597 sürücü, periyodik araç muayenesi yaptırmayan 27 bin 925 araç, emniyet kemeri kullanmayan 20 bin 376 sürücü ve sürücü belgesiz araç kullanan 18 bin 421 kişiye ceza kesildi. Ayrıca zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 788 araca da işlem yapıldı.

Yapılan denetimlerin sonuçları hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, toplamda 466 bin 170 araca veya sürücüye cezai işlem uygulandığını belirtti.

Trafikte Motosiklet Kazaları %45’i Aştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.