1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafik Denetimlerinde 447 Bin Sürücüye Ceza: Aşırı Hız İlk Sırada

Trafik Denetimlerinde 447 Bin Sürücüye Ceza: Aşırı Hız İlk Sırada

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 8-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Açıklamada, bu dönemde toplamda 1 milyon 971 bin 985 aracın denetlendiği ve 447 bin 672 araç ve sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle işlem yapıldığı belirtildi.

Denetimlerde, hız ihlali, emniyet kemeri kullanmama, sürücü belgesiz araç kullanma ve zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmaması gibi çeşitli ihlaller tespit edildi. Hız ihlalinde bulunan 134 bin 588 sürücüye, periyodik muayenesini yaptırmayan 26 bin 165 araca ve emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 772 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, yasal mevzuatta izin verilmeyen ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını kullanan 275 sürücüye de cezai işlem uygulandı.

Açıklamada, 2024 yılının ilk 7 ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %35’inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiği vurgulandı. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla “aşırı hız” ile etkin bir mücadele yürütüldüğü ve bu kapsamda, ülke genelindeki şehir içi ve şehirler arası karayollarında mevcut mobil radar araçlarına ek olarak yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil “Mobil Hız Tespit Sistemleri”nin devreye alındığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve emniyet kemeri kullanmayı ihmal etmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.

Trafik Denetimlerinde 447 Bin Sürücüye Ceza: Aşırı Hız İlk Sırada
Yorum Yap