1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor İlk Galibiyetini Aldı! Şenol Güneş: “Kazanarak İlerlemek Önemli”

Trabzonspor İlk Galibiyetini Aldı! Şenol Güneş: “Kazanarak İlerlemek Önemli”

featured
service

Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 7. haftasında Tümosan Konyaspor’u 3-2 mağlup eden Trabzonspor, sezonun ilk galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, 6 hafta süren galibiyet hasretini sonlandırarak, puanını 8’e çıkardı ve ligde 10. sıraya yükseldi.

Maç sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın kazanma arzusunu ve saha içindeki performansı değerlendirdi. Güneş, “5 maçtır kazanmadık, bugün altıncı maçta galibiyet aldık. 3 puanı hak ettik. İstekliydik başlarken. Paslar olumluydu, kontrolümüz vardı, golü de bulduk. Ama isteklerimizle kalitemiz her şeyle örtüştü mü derseniz, buna evet diyemem. Bu yüzden maç bittiği zaman basit hataları görünce üzülüyorum. Bunları düzelteceğiz ama iyi tarafı; daha organize, daha düzenli ve kazanmak için isteğini sahaya yansıtan oyuncular” ifadelerini kullandı.

Güneş, takımın defansif zaaflarına da dikkat çekerek, özellikle kenardan gelen ortalarla verilen pozisyonların ve yenilen gollerin sıkıntı yarattığını söyledi. Deneyimli teknik adam, bu hataları düzeltmenin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, “Geriye geldiğimiz zaman çok sayıda oyuncu geliyor ama rakibe uzak oynuyoruz. Kenardan gelen ortalarda özellikle yediğimiz goller ve verdiğimiz pozisyonlar sıkıntı yaratıyor. Ama kazanarak ilerlememiz önemli” dedi.

“Eksiklerimizi Görüp İlerlemeliyiz”

Trabzonspor’un geride kalan 5 maçta kaybettiği puanlara da değinen Güneş, bu karşılaşmalarda alınabilecek puanların kaybının ligdeki konumlarına yansıdığını vurguladı. “Kaybettiğimiz beş maçta ikişer puan kaybettik ve 10 puan kaybı yaşadık. O maçlarda puanların yarısını alsak konumumuz değişirdi” diyen Güneş, takımın eksiklerini görerek ilerlemesinin önemine dikkat çekti.

Güneş ayrıca, alınan galibiyetin oyuncular için bir moral kaynağı olacağını belirterek, “İnşallah bu galibiyet onlara bir heyecan getirir ve biraz yük atmış olurlar. Bu maç da diğer 5 maç gibi geride kaldı. Altıncı maçımızda 3 puan aldık ve bir adım daha ileri gittik” dedi.

Hatayspor Maçıyla Yükseliş Hedefleniyor

Teknik Direktör Şenol Güneş, önlerindeki Hatayspor maçı ile ilgili de konuştu. Güneş, “Şimdi Hatayspor maçını kazanmamız için yine çok çalışmamız gerekiyor. Hatay maçını kazanırsak, birçok şeyin daha olumlu olacağını düşünüyorum. Ondan sonra da Başakşehir ve Göztepe maçları var üst üste. Çok hızlı gidiyoruz. Hep puan aldık, zannediyoruz ama takılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, ligde galibiyet serisi yakalamak ve moral depolamak adına Hatayspor karşısında da 3 puan hedefliyor.

Trabzonspor İlk Galibiyetini Aldı! Şenol Güneş: “Kazanarak İlerlemek Önemli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.