1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trabzon’da Aşırı Yağış Sonrası Heyelan: 12 Mahalle Etkilendi

Trabzon’da Aşırı Yağış Sonrası Heyelan: 12 Mahalle Etkilendi

featured
service

Trabzon’un Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde aşırı yağışlar, bölgeyi olumsuz etkiledi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucunda taşkın ve heyelanların meydana geldiği belirtildi. Valilik, yağış sonrası 320 ihbar alındığını ve ilgili birimlerin hızla harekete geçtiğini duyurdu.

Trabzon Valiliği, afet bölgesine toplamda 664 personel ve 190 iş makinası sevk edildiğini bildirdi. Ayrıca, 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma çalışmaları, kapalı yolların açılması ve dere ıslah çalışmaları yürütülüyor. Valilik açıklamasında, Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde toplamda 12 mahallenin etkilendiği ve 3 mahallede ilk etüt çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Tarım Arazileri Zarar Gördü

Sürmene ilçesinin 4 mahallesinde yaklaşık 120 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü kaydedildi. Hasar tespit çalışmaları sürerken, henüz tarımsal zararın tam boyutu belirlenebilmiş değil. Bölgede 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta tespit çalışmaları tamamlandı.

Türk Kızılay’ından Destek

Afet bölgesinde Türk Kızılay’ı tarafından sıcak yemek ve erzak dağıtımı da yapıldı. Kızılay, 3 ikram aracı ile toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3950 içecek, 1490 su ve 1550 kraker dağıttı. Ayrıca, bölgede su, elektrik ve iletişim hatlarında meydana gelen arızaların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Trabzon’da Aşırı Yağış Sonrası Heyelan: 12 Mahalle Etkilendi 1

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“20 Eylül 2024 Cuma günü saat 16:10 sularında başlayan ve ilimizin doğusundaki Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerini etkileyen aşırı yağışlar neticesinde adı geçen ilçelerimizde metrekareye 165 kg yağış düşmüş, su taşkınları ve heyelanlara neden olmuştur. Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD Merkezlerinden 320 ihbar alınmıştır.

Bu akşam itibarıyla bölgede 664 personel (AFAD, DSİ, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri, Türk Telekom, Çoruh Edas, Türk Kızılay’ı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 190 iş makinası (DSİ, Karayolları, Belediyeler), 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere ıslahı çalışmalarına müdahalede edilmektedir.

Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışma tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veri ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Türk Kızılay’ı 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3950 içecek, 1490 su ile 1550 kraker dağıtımında bulunmuştur.

Bölgede ulaşım kapalı mahalle yolu bulunmamakta, mahalle içindeki bazı evlerin yollarının açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişimle ilgili arızalar mahalle bulunmamakla; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir.”

Trabzon’da Aşırı Yağış Sonrası Heyelan: 12 Mahalle Etkilendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.