1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trabzon Havalimanı’nda Yeni Hizmet Binaları Açılıyor

Trabzon Havalimanı’nda Yeni Hizmet Binaları Açılıyor

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nda artan yolcu kapasitesi ve ihtiyaçlar doğrultusunda başlatılan genişletme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Uraloğlu, 27 Ağustos Salı günü yenilenen hizmet binalarının ve alanlarının resmi olarak hizmete açılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Trabzon’un hızla artan yolcu sayısına karşılık olarak hayata geçirilen projelerin, şehrin havacılık altyapısını güçlendireceğini belirtti. Havalimanında yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Uraloğlu, “2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunan havalimanımız, ülkemizin en yoğun 9. havalimanı konumunda. 2024 yılı itibarıyla 17 bin 208 uçak trafiğiyle 2,5 milyona yakın yolcu ağırladık. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda mevcut havalimanımızı genişletmek ve Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak için başladığımız çalışmaları tamamladık. Yeni hizmet binalarını ve bağlantı yolunu 27 Ağustos Salı günü hizmete açacağız” dedi.

Yeni CIP Terminali ve Dış Hatlar Binası

Trabzon Havalimanı’nda hayata geçirilen yeni projeler kapsamında dış hatlar gelen yolcu binası, CIP terminali ve ısı merkez binasının yapım çalışmaları tamamlandı. Bakan Uraloğlu, “Yeni hizmet binalarımızı Trabzon’un artan yolcu kapasitesine hizmet verebilecek büyüklükte yaptık. Dış hatlar gelen yolcu terminalini 3 bin 77 metrekare büyüklüğünde, havalimanımıza kazandırdığımız yeni CIP Yolcu Binasını ise 860 metrekare büyüklükte inşa ettik. Yeni CIP terminalinin modern mimarisi ve donanımı ile yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getirecek hizmetler sunacağız ve seyahat deneyimini en üst seviyeye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Bağlantı Yolu Tamamlandı

Havalimanındaki genişletme çalışmalarının yanı sıra yolcu konforunu artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu terminal binasına bağlanan 100 metre uzunluğundaki karayolu bağlantısının da tamamlandığını belirtti. Uraloğlu, “Dış hatlar gelen yolcu terminalinin 100 metre uzunlukta bitümlü sıcak karışım kaplama standardında olan karayolu bağlantı çalışmalarını da eş zamanlı olarak bitirdik” dedi.

Trabzon Havalimanı’nda Yeni Hizmet Binaları Açılıyor
Yorum Yap