1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKP’li eğitim emekçileri: Derslere tarikat imamlarını mı sokacaksınız?

TKP’li eğitim emekçileri: Derslere tarikat imamlarını mı sokacaksınız?

featured
service

Okulların açılmasına iki hafta kaldı ancak 2023 yılı KPSS puanı ile ataması yapılması gereken öğretmenlerin ataması hala yapılmadı. Konuya ilişkin TKP’li eğitim emekçileri açıklama yayımladı “Yoksa derslere protokol imzaladığınız tarikat imamlarını mı sokacaksınız?” sorusunun da yöneltildiği açıklamanın tamamı şöyle:

YUSUF TEKİN’İ UYARIYORUZ: OYALANMAYI BIRAKIN, DERHAL ATAMALARI GERÇEKLEŞTİRİN

2023 yılı KPSS puanları ile yapılması beklenen öğretmen atamaları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ”mülakat gibi mülakat” ısrarı nedeniyle okulların açılmasına iki hafta kalmasına rağmen hâlâ gerçekleşmedi.

Bakan geçtiğimiz Eylül ayında, 68 bin öğretmen açığımız var dedikten sonra; Mayıs ayında 20 bin kadro verileceğini duyurmuştu. Daha sonra yaptığı açıklamada, bundan sonra 8-10 bin atama yapılacağını ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar öğretmenin devlet tarafından ‘fonlanmadığını’
söyleyerek, öğretmenlik mesleğine bakışını ortaya sermişti.

Öte yandan Mayıs seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı kamuya alımlarda mülakatların kaldırılacağını söylemesine rağmen, Yusuf Tekin mülakat yapmakta ısrarcı olmuş ve güya mülakatın etkisinin yüzde elliye çekildiğini beyan ederek halka yalan söylemiş ve öğretmenleri yetersizlikle suçlayan ifadeler kullanmıştı. Oysa öğretmenlikte sözlü mülakatlar zaten AKP hükümetleri tarafından Bakan Tekin’in müsteşarlığı döneminde getirilmiş ve sonrasında yaşanan hukuksuzluklar onlarca davaya konu olmuştur. Bunun üzerine son yıllarda mülakat
sadece bir formaliteden ibaret hale gelmiş ve öğretmen atamaları KPSS puanı ve sıralaması ile yapılmıştır.

Bakan bütün bunları bilmesine rağmen, dün bir televizyon kanalına çıkıp aynı yalanları tekrarlamış ve yeniledikleri yönetmeliğe göre yaptıkları mülakatların, sendikalar ve siyasetçilerin açtığı davalar nedeniyle açıklanmadığını, atamaların eğitim öğretim dönemine yetiştirilememiş olmasının sorumluluğunun bu kurum ve kişilerde olduğunu söyleyerek yalanlarına bir yenisini daha eklemiştir.

BAKANA SORUYORUZ:

  • Fiili olarak etkisi kalmamış olan bir mülakat sistemini yüzde elli etkili hale getirerek; öğretmenlerin tüm eğitim hayatları ve üzerine hak ederek kazandıkları üç farklı sınavdan oluşan KPSS’de aldıkları puanla, 15-20 dakikalık birbirinden farklı yüzlerce komisyonun verdiği mülakat puanını eşitlemenizin amacı nedir?
  • İşine gelmiyorsa Anayasa Mahkemesi kararlarını bile uygulamayan bir hükümetin mensubu olarak ne zamandan beri aldığınız idari kararların uygulanmasında açılan davaların sonuçlanmasını
    bekliyorsunuz?
  • Eğer mahkeme yüzde elli mülakat sistemini iptal ederse; telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğacağını ve yeni bir kaos yaşanacağını söylemekteki amacınız nedir? Mülakatlarda usülsüz puanlamalar yaparak hak etmeyen kişilerin atanmasını mı gerçekleştireceksiniz? Yoksa mahkemeleri baskı altına mı almaya çalışıyorsunuz?
  • Öğretmenlerin çalışma hakkını ipotek altına aldığınız yetmedi bir de bunu şantaj unsuru olarak kullanmaya mı çalışıyorsunuz?
  • Hepsini bir kenara bırakırsak; eğitim öğretim döneminin başlayacak olmasına rağmen yüz binlerce öğrencinin kamusal eğitime erişemeyecek olması vicdanınızı sızlatmıyor mu? Yoksa derslere protokol imzaladığınız tarikat imamlarını mı sokacaksınız?
TKP’li eğitim emekçileri: Derslere tarikat imamlarını mı sokacaksınız?
Yorum Yap