1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKP’den FHKC’ye başsağlığı mektubu

TKP’den FHKC’ye başsağlığı mektubu

featured
service

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah ve Hamas’ı hedef aldığını belirttiği, ancak yüzlerce sivilin ölümüne neden olan saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Son gerçekleşen saldırılarda, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden (FHKC) önemli isimler hayatını kaybetti.

Hamas, Lübnan’daki liderlerinden Fatih Şerif Ebu el Amin’in, ülkenin güneyinde gerçekleşen İsrail saldırısında bazı aile üyeleriyle birlikte öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de, üç yöneticisinin Beyrut’un Kola semtine yapılan bir saldırı sırasında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne başsağlığı mesajı iletti. TKP Merkez Komitesi’nden yapılan açıklamada, FHKC yöneticilerinin katledilmesinden duyulan üzüntü dile getirildi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, FHKC önderliğine gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Yoldaşlarımız İsrail’in işlediği suçlara karşı kararlılıkla direnmiş ve Filistin halkının özgürlüğü için savaşırken hayatlarını kaybetmişlerdir. Düşman, amaçlarına ulaşmakta sınır tanımamaktadır ve Ortadoğu’daki bütün halkları çok tehlikeli bir noktaya doğru itmektedir. Ve elbette emperyalizm ve onun başat aktörü ABD tarafından doğrudan desteklenmektedir. 

Ancak, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin halkının ortaya koyduğu gibi, İsrail’e karşı gösterilen direniş güçlü ve kararlıdır. Nitekim Gazze halkı yenilgiye uğratılamamış, kararlılıkları alt edilememiştir. Lübnan halkı da yenilmeyecektir. 

Mücadele İsrail yenilgiye uğratılıncaya, Filistin halkı özgürlüğüne kavuşana kadar sürdürülecektir.

Türkiye Komünist Partisi özgürlük mücadelesinde Filistin halkının yanındadır.”

TKP’den FHKC’ye başsağlığı mektubu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.