1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKP Rönesans’ta: Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz

TKP Rönesans’ta: Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz

service

Türkiye Komünist Partisi “Holdinglerin mal varlıkları ve kârları halkımıza feda olsun” başlığıyla yaptığı açıklamayla holdinglerin kârlarının emekçi halk için neye karşılık geldiğini inceleyen bir kampanya başlatmıştı. Yıldız Holding’le başlayan kampanya Ankara’da Rönesans Holding önünde gerçekleştirilen eylemle devam etti.

Rönesans Holding’in 22.6 milyar liralık 2023 yılı net kârıyla halk için neler yapılabileceğini anlatan bir videonun TKP’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmısın ardından Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü Kuğulu Park’ta buluşarak Rönesans Holding’in olduğu binaya doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan “Dün Yıldız Holding’in önündeydik, bugün burada… Yarın diğer sömürücülerin kapısında olacağız…” diyerek sözlerine başladı. Konuşmasında Rönesans Holding’in yalnızca 2023 yılı net kârıyla halk için neler yapılabileceğini sıralayan Arikan konuşmasına şöyle devam etti:

TKP Rönesans'ta: Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz 1

“Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz”

“Bugün ülkemizin, halkımızın, bize ait olan kaynakların üzerine çöken, bizim kanımız, terimizle kendilerine saraylar diken, devasa kârlarla servetlerine servet katan asalaklardan, halk düşmanı patronlardan birinin kapısının önündeyiz.

Rönesans Holding’in sadece bir yıllık karından söz ediyoruz 22,3 milyar TL!

Bu miktar sadece bir ailenin el koyduğu yıllık miktar, üstelik bu kârları her geçen gün bizim sömürülen emeğimizle giderek daha da büyüyorlar.

Sadece bu kâra el koyduğumuzda dostlar, bakın neler yapıyoruz

376 bin öğrenciye aylık 5 bin lira burs veriyoruz
210 bin kapasiteli, 2100 mahallede kreş yapabiliyoruz
500 spor tesisi yapabiliyoruz
6 milyon kişinin yıllık telefon faturasını karşılıyor…

Bunlar sadece birkaç örnek!

İşçilerin, bizlerin, emekçilerin kanıyla, alın teriyle biriken bu servet, bu koca zenginlik bizim.

Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz…

Bu ülkede milyonlarca emekli açlık sınırı olan 19 bin liranın altında bir maaşla ölüme terk edilmişken, asgari ücret açlık sınırın altından kalmışken, milyonlarca emekli büyük bir yoksulluğa itilmişken, birileri normalleşme diyor, birileri helalleşme diyor, birileri bu sömürünün asıl kaynağı olan patronları aklamaya çalışıyor!

Biz bu akıl dışı, utanmaz, ahlaksız düzende her gün ölüyor, sömürülüyor, hedef alınıyoruz.

İlan ediyoruz dostlar, boynumuzun borcu diyoruz.

Bu asalak, sömürücü patron sınıfını sırtımızdan atacağız, el koyacağız, bizim olana, bizden çaldıklarına el koyacağız.

Yaşamak için, aydınlık bir ülke için, refah içinde yaşayacağımız yarınlar için bu sömrücü patronların düzenini yerle bir edip, emekçilerin kendi düzenini, sosyalizmi kuracağız!

Sözümüz olsun, burada, holding binalarında, yalılarında bir eli yağda, bir eli balda yaşayan patronlar bilsin, bizden çaldığınız ne varsa hesabını soracağız, derhal devletleştireceğiz ve evet Rönesans Holding’i de halkımıza feda edeceğiz!”

Eylemin ardından “Rönesans holdingin mal varlığı ve kârları halkımıza feda olsun” yazılı pankartı holdingin duvarına asan TKP’liler eylemi burada sonlandırdı.

TKP Rönesans’ta: Bizden çaldıklarına el koymak, sözümüz
Yorum Yap