1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKP, Filistin İçin Sokakta: ‘Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak’

TKP, Filistin İçin Sokakta: ‘Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak’

service

İsrail’in Gazze’de bir yılı aşkın süredir devam eden ve soykırıma varan saldırıları, Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından ülke genelinde düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de sokağa çıkan yüzlerce komünist, İsrail’in Filistin halkına yönelik vahşetini kınarken, AKP iktidarının İsrail ile işbirliğini de sert bir dille eleştirdi.

TKP, Filistin İçin Sokakta: 'Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak' 1

“AKP savaş baltalarını çıkaracağına önce petrol sevkiyatını kessin”

İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüyen kalabalık, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganlarıyla Alsancak’ta toplandı. Yürüyüş sonrası TKP Parti Meclisi üyesi Tuğçe Sezen Gedik, yaptığı açıklamada AKP hükümetinin İsrail ile olan işbirliğini sona erdirmesi gerektiğini belirterek, şu üç adımı sıraladı:

  1. Azeri Petrolünün İsrail’e Akışı Durdurulmalı: “Azerbaycan’dan Türkiye üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatı durdurulsun. Bakü Tiflis Ceyhan boru hattından İsrail’e giden petrolün miktarını düşük göstererek bu ayıptan kurtulamazsınız. İsrail’e başka ülkelerden, örneğin ABD’den giden petrol bizi ilgilendirmiyor. ABD emperyalizmi zaten İsrail’in arkasında, para, silah, petrol ne ihtiyaç varsa yolluyor. AKP iktidarı ise Filistincilik oynamaya devam ediyor. Bilinsin ki, Türkiye üzerinden giden petrol kesildiğinde İsrail güç durumda kalır. AKP savaş baltalarını çıkaracağına önce petrol sevkiyatını kessin. İlk talebimiz budur.”
  2. Askeri İlişkiler Kesilmeli: “İsrail ile askeri işbirliğinin sürdürülmesi utanç vericidir. Biz Gazze katliamdan yıllarca önce bu konuda taleplerimizi kamuoyuna duyurduk. İsrail hava kuvvetleriyle, İsrail istihbaratıyla yıllar boyunca sürdürülen ilişkilerin sonuçları şimdi görülüyor. Bu ilişkilerin bitmemiştir. Daha yeni TSK elindeki F-16’lar için gerekli olan malzemelerin İsrail’den alınacağı ortaya çıktı. Her ne amaçla olursa olsun, İsrail’le bütün askeri ilişkiler kesilmelidir.”
  3. ABD-NATO Üsleri Kapatılmalı: “İsrail ve ABD’nin İran, Irak, Suriye, Lübnan gibi bölge ülkelerine dönük saldırılarında farklı amaçlar için kullanılan İncirlik, Kürecik ve diğer ABD-NATO üsleri derhal kapatılmalıdır. Bu üsler, Filistin halkına ölüm yağdıran savaş makinasının önemli bir unsurudur.”
TKP, Filistin İçin Sokakta: 'Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak' 2

“İşgalciler her zaman kaybeder”

Ankara’da Kızılay’da toplanan TKP üyeleri, “İşgalciler her zaman kaybeder” sloganlarıyla yürüdü. TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan tarafından okunan açıklamada, İsrail ve ona destek veren güçlere karşı şu ifadeler kullanıldı: “Bombalarınız, yalanlarınız, arkanızda duran çok uluslu şirketler tarafından doldurulan kasanız bölge halklarının direnişini asla yenemeyecektir. İnsanlık Filistin’de öldürdüğünüz her çocuğun, her yoksul insanın hesabını sizden soracak kadar güçlüdür. TKP de bu büyük insanlığın bir parçasıdır ve sizin Türkiye’deki yalanlarınızı ve örtülü operasyonlarınızı, Yahudi düşmanlığına izin vermeksizin engelleme irade ve kararlılığına sahiptir.”

TKP, Filistin İçin Sokakta: 'Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak' 3

“Nasıl aydınlığa kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz

İstanbul’da Kadıköy Ayvalıtaş Meydanı’nda bir araya gelen komünistler, “6. Filo’yu unutmayın!” sloganıyla yürüyerek İsrail’e ve onu destekleyen emperyalist güçlere karşı tepkilerini dile getirdi. Burada konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel, “Türkiye’de de bölgede de dinsel, etnik çatışmalarla, ırkçı söylemlerle birbirine düşürülen yoksul halkların gerçek düşmana karşı, emperyalizme, çok uluslu şirketlere karşı birlikte ayağa kalkması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.
İşte o zaman bütün sömürücü, ırkçı, gerici iktidarların nasıl sarsıldığını, karanlığa gömülen Ortadoğu’nun nasıl aydınlığa kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Yaşasın Filistin direnişi, kahrolsun emperyalizm ve siyonizm!”
diye konuştu.

TKP, Filistin İçin Sokakta: 'Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak' 4

“Timsah gözyaşları arasında paraya tapıyorlar”

Eylemde söz alan TKP Parti Meclisi üyesi Yiğit Günay, Filistin’de süren savaşın yalnızca İsrail’e karşı verilmediğini kaydetti. ABD ve Avrupa emperyalizminin yanı sıra Türkiye’nin payına işaret eden Günay, “Türkiye’de, işte onların işbirlikçileri iktidarda. Timsah gözyaşları arasında, paraya tapıyorlar. Ticareti kesmiyorlar. Azeri petrolünü kesmiyorlar. Kürecik’ten, İncirlik’ten askeri desteği kesmiyorlar.
İçlerinden bir tanesinin kazanacağı lanet olası kanlı para için Burger King şubesinin kurdelesini kesiyorlar. Bakü’de İsrailli savaş baronlarıyla yan yana poz kesiyorlar” dedi.

TKP, Filistin İçin Sokakta: ‘Soykırım ve İşgal Mutlaka Durdurulacak’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.