1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TKP 14. Kongre Türkiye Konferansı Hafta Sonu Toplanıyor 

TKP 14. Kongre Türkiye Konferansı Hafta Sonu Toplanıyor 

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 14. Kongre Türkiye Konferansını 7-8 Eylül hafta sonunda “DEVRİMCİ GÖREVLER İÇİN DERİNLEŞME, DERİNLEŞEREK DEVRİM ve SOSYALİZME…” sloganı ile gerçekleştirecek. Türkiye Konferansı, TKP örgütlerini ve merkezi kurullarını temsilen tüm Türkiye’den delegelerin katılımı ile toplanacak.

Uluslararası gelişmeler, ülkemizdeki sınıf mücadelesi başlıkları ve TKP’nin görevlerine ilişkin kapsamlı bir siyasi raporun TKP üye ve gönüllülerine iletilmesiyle Haziran ayında hızlanan 14. Kongre süreci, yoğun bir tartışma ve değerlendirme döneminin ardından bu hafta sonu gerçekleşecek Türkiye Konferansı ile en önemli evresini geride bırakacak.

Türkiye Konferansında, Filistin direnişi ve Ukrayna’daki savaş başta olmak üzere önemli uluslararası gündemler, Türkiye ekonomisindeki dönüşüm ve siyasi gelişmeler doğrultusunda TKP’nin devrimci görevleri ele alınarak örgütsel ve siyasal başlıklarda bir dizi yeni karara imza atılacak.

Konferans rapor ve kararlarına ilişkin bir özet, toplantıyı takip eden günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

TKP 14. Kongre Türkiye Konferansı Hafta Sonu Toplanıyor 
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.