1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKDK’dan IPARD Programı Kapsamında Yeni Başvuru Çağrısı

TKDK’dan IPARD Programı Kapsamında Yeni Başvuru Çağrısı

featured
service

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında yeni başvuru çağrılarını duyurdu. IPARD programına bu yıl ilk kez 81 ilden başvuru yapılabilecek.

Geçen yıl toplam 3 milyar liralık hibe desteği sağlayan IPARD programı, tarım ve gıda sektörlerini modernize etmeyi, kırsal kalkınmayı teşvik etmeyi, sürdürülebilir kalkınmayı artırmayı, yeni istihdam olanakları yaratmayı ve ekonomik faaliyeti artırmayı hedefliyor. Program kapsamında ilk kez 81 ilden başvurular toplanacak.

IPARD 101 Başvuru Tarihleri 31 Temmuz’da Başladı

2024’e kadar IPARD-II kapsamında mevcut ve yeni kurulan işletmelere 785 milyon avrodan fazla destek sağlandığını ifade eden Malogra Danışmanlık Kurucusu Bikem İnce İnanç, yeni dönemde de bu desteklerin devam edeceğini belirtti. İnanç, “IPARD Destek Programları, Türkiye’deki kırsal bölgelerin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan bir program. Tarımsal üretimi artırmak, kırsal ekonomiyi güçlendirmek ve kırsal alanlarda yaşayanların refahını artırmak için verilen destekler 2027 yılına kadar sürecek.” dedi.

Proje bütçesi en fazla 750.000 Euro olarak duyuruldu

IPARD-III 2. çağrı programı kapsamında bitkisel ürünlerin işlenmesi, arıcılık, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri (turşu, salça, reçel, zeytinyağı üretimi vb.), kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda projeler kabul ediliyor. Bu başlıklardaki proje bütçesi en fazla 500.000 Euro olarak belirlenmişti. İnanç, bu çağrıya ek olarak 31 Temmuz’da açıklanan IPARD-III 3. çağrısıyla süt, kırmızı ve beyaz et ile yumurta tavukçuluğu alanında da destek alınabileceğini belirtti. Yeni açılan 101 numaralı çağrıda ise faaliyete bağlı olarak proje bütçesi en fazla 750.000 Euro olarak duyuruldu. Bu yıl ilk kez tüm çağrılar 81 il için geçerli olacak.

Bikem İnce İnanç, “Bu alanlarda faaliyeti olan ya da bir girişimde bulunmak isteyenler için çok büyük bir fırsat.” ifadelerini kullandı.

TKDK’dan IPARD Programı Kapsamında Yeni Başvuru Çağrısı
Yorum Yap