1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan İthalat Düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı’ndan İthalat Düzenlemesi

featured
service

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından posta veya hızlı kargo yoluyla ülkemize gelen ticari faaliyeti amaçlayan eşyalarla alınan kararı duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, son aylarda yurt dışından gelen ürünlerde gerek kalite düşüklüğü gerekse hızlı ithalatın artması nedeniyle şikayetlerin arttığı belirtildi.

06 Ağustos 2024 tarihli ve 32624 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile getirilen yeni düzenlemeler şu şekilde:

  • Kıymet Limiti Güncellemesi: Yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek bir kişiye gelen ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyaların gümrük beyanı, hızlı kargo şirketlerince basitleştirilmiş usulde yapılan ve tek ve maktu vergiye tabi eşya için uygulanan 150 Avro kıymet bedeli 30 Avro olarak güncellenmiştir.
  • Posta İdaresi Yetkilendirme: Posta idaresi ile Bakanlıkça yetkilendirilen hızlı kargo şirketlerince basit usulde beyan verilmeden, normal usulde beyan verilen eşya için geçerli olan 150 Avro kıymet limiti de aynı şekilde 30 Avro olarak belirlenmiştir.
  • Vergi Oranları: Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen gerçek kişiye gelen eşya ile yolcu beraberinde gelen eşya için uygulanacak tek ve maktu vergi oranları, Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelenler için %20’den %30’a, diğer ülkelerden gelenler için %30’dan %60’a çıkarılmıştır.
Ticaret Bakanlığı’ndan İthalat Düzenlemesi
Yorum Yap