1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan Aldatıcı Reklamlara Geçit Yok: 204 Milyon TL Ceza Uygulandı

Ticaret Bakanlığı’ndan Aldatıcı Reklamlara Geçit Yok: 204 Milyon TL Ceza Uygulandı

featured
service

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tüketicileri yanıltan ve aldatıcı reklamlara erişim sınırlaması getirildiğini ve toplamda 204 milyon TL ceza uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar inceledi. Toplam 202 dosya incelenirken, bu dosyalardan 185’i mevzuata aykırı bulundu. Kurul, söz konusu reklamlara toplam 16,8 milyon TL idari para cezası ve durdurma cezası verdi. Ayrıca internet ortamında yer alan 71 yasa dışı reklam için erişim engeli kararı alındı.

Yılın İlk On Ayında 1.542 Dosya İncelendi

2024 yılının ilk on ayında toplam 1.542 dosya hakkında görüş bildiren Reklam Kurulu, aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulama tespit edilen 1.358 dosya için durdurma kararı aldı ve 204,3 milyon TL’lik idari para cezası uyguladı.

İlgili mevzuat gereği alkollü içkilerin ve üretici firmaların reklamının her türlüsü yasak olmasına rağmen, sosyal medyada alkollü içki markalarıyla ilişkilendirilebilecek sembol ve ibarelere yer verildiği tespit edildi. Reklam Kurulu’nun oplantısında söz konusu reklamlar hakkında da idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ticaret Bakanlığımız Reklam Kurulu’nun tüketicilerin muhtelif sektörlerde karşı karşıya kaldığı benzer aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik incelemeleri yoğun bir şekilde devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan Aldatıcı Reklamlara Geçit Yok: 204 Milyon TL Ceza Uygulandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.