1. Haberler
  2. Gündem
  3. THTM’nin ‘İncirlik’ Yürüyüşü Sona Erdi: “Ülkemizde Katil İstemiyoruz”

THTM’nin ‘İncirlik’ Yürüyüşü Sona Erdi: “Ülkemizde Katil İstemiyoruz”

service

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), 15 Eylül’de İstanbul Kartal’dan başlattığı yürüyüşü, bugün Adana’da ve sonrasında İncirlik Üssü’ne düzenlenen yürüyüşle tamamladı. Yüzlerce yurtsever, “Katil NATO, İşbirlikçi AKP”, “İncirlik Üssü’nü Kapatacağız” ve “Katil NATO, Katil ABD” sloganlarıyla yürüyerek Atatürk Parkı’na ulaştı. Yürüyüş sırasında araçlardan çalınan kornalar ve esnafın alkışlarıyla desteklenen grup, Adana sokaklarında NATO karşıtı sesleri yükseltti.

Bölgedeki savaş tehdidi adım adım yükselirken, THTM temsilcileri 15 Eylül’de Kartal’dan yola çıktı. Yürüyüş sırasında Gebze, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Konya, Ereğli, Niğde Ulukışla, Mersin ve Tarsus gibi duraklardan geçerek Adana’ya ulaştılar. Adana’da dün açılan NATO karşıtı serginin ardından, bugün İncirlik Üssü’ne yönelik yürüyüş saat 15.00’te Uğur Mumcu Meydanı’ndan başladı.

“Mücadelenin Fitilini Ateşliyoruz”

THTM Adana temsilcisi Eylül Çapar, Atatürk Parkı’nda toplanan kitleye hitap etti. Çapar, yürüyüşün amacına dikkat çekerek şunları söyledi: “Aklı, vicdanı aydınlanmadan yana olanlar, patronların kârının değil emekçinin alınterinin yanında olanlar, 15 Eylül’de Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi olarak yola çıktık ve birazdan bu uzun yürüyüşümüzü İncirlik’te sonlandırırken, NATO bu ülkeden defolup gidene kadar vereceğimiz mücadelenin fitilini ateşleyeceğiz. Bize bu mücadelede destek olacak, bu kıvılcımı yangına dönüştürecek yurtseverler ‘Hoşgeldiniz’.”

“İncirlik Buradayken Adana Güvende Değil”

Çapar, İncirlik Üssü’nün Adana için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Ben Adanalı bir yurtsever olarak İncirlik’in burada olmasından dolayı kendimi hiç güvende hissetmiyorum. İçerisinde kaç tane nükleer silah var bilmiyoruz. Fırlatıldığında kendi topraklarımıza düşecek menzilde silahlardan söz ediliyor. Türkiye NATO eliyle bir savaşa sürüklenirse İncirlik, doğal olarak Adana’yı hedef haline getirmeyecek mi? Bu mudur güvenlik? Ne zaman bu İncirlik Üssü kapatılır, o zaman kendimizi güvende hissederiz. Ne zaman ki NATO bu ülkeden defolur, o zaman bağımsız bir ülke haline geliriz. O halde şimdi buradan güçlü bir ses verelim dostlar. NATO defol, bu memleket bizim.”

THTM’nin 'İncirlik' Yürüyüşü Sona Erdi: "Ülkemizde Katil İstemiyoruz" 1

“Türkiye bu onursuzluğun, acımasızlığın parçası olmaktan çıkmak zorundadır”

Eylül Çapar’nın ardından THTM Yürütme Kurulu adına Aydemir Güler bir konuşma yaptı. Güler, “Ve bugün İncirlik’in kapısına gideceğimiz kısacık zaman diliminde bir kez daha İsrail Lübnan’da korkunç, benzerine az rastlanır bir katliama, bir cinayete imza attı. Bu cinayetin yanında sözümüz belli. Biraz önce Adana’nın yollarında söyledik. Lübnan halkı yalnız değildir dedik. Kardeşler Lübnan halkı yalnız değil, Filistin halkı yalnız değil. NATO üyeliği iyi mi, kötü mü diye tartışmıyoruz. Türkiye nasıl bir dünyanın parçası olacak. Biz bu dünyada 21. yüzyılda Türkiye’de yaşayan insanlar olarak, neyin nasıl hesabını vereceğiz? Konumuz budur. Bu acımasızlığın, bu caniliğin, bu katliamın parçası olmayı kabul mü edeceğiz, yoksa hepsine kafa mı tutacağız? Çağrımız budur. Tercihimiz budur. Ve sevgili arkadaşlar, bugün gelinen nokta itibariyle, biraz daha iyisi diye bir şey yoktur. Bu kötülüğün, bu rezilliğin biraz hafifletilmesi diye bir şey yoktur. Türkiye’de köprüler atılmalı, gemiler yıkılmalıdır. NATO’ya, ABD’ye, batı emperyalizmine bizi bağlayan bütün köprüler atılmalıdır, bütün gemiler yakılmalıdır. Türkiye bu onursuzluğun, acımasızlığın parçası olmaktan çıkmak zorundadır. Ve çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

“Onlar kapatmazsa bu halkın demir yumruğu kapatır”

İncirlik’te konuşma yapan THTM Kurucu Üyesi ve TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise, “Arkadaşlar birkaç yüz metre gerimizde duran ve bizim ülkemizin bayrağının arkasına saklanmış olan bir üsten söz ediyoruz. Bu bayrak, yurtseverlerin elinde çok güzel duruyor. Ne yazık ki bu bayrak ayıp gizlemek için de kullanılıyor. Arkadaşlar, bu ayıbı gizleyemezler. İncirlik üssü, Türkiye’nin NATO’ya girişiyle aynı yıl inşaa edildi. Ne işe yaradı? Bu üs Körfez Savaşı’nda, Irak’ın işgalinde defalarca kullanıldı. Komşu ülkelere, komşu halklara ölüm yağdırdılar buradan kalkan uçaklar. Başka arkadaşlar, 15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin merkez üslerinden birisi burasıydı. Bitmedi, şimdi buradan kalkan nakliye uçuşları, Kıbrıs’a uğrayıp İsrail’e cephane götürüyorlar. O İsrail Filistin halkını katletsin. Şimdi Lübnan halkını katletsin. Arkadaşlar boşuna bu üs kapansın demiyoruz. Bir bildiğimiz var. Bizim bildiğimizi Türkiye’nin yerli ve milli hükümeti de biliyor. Bu üssün arkasında ne dolaplar çevrildiğini. Bir taraftan yerli ve milli diyorlar, öbür taraftan da her türlü iş birliğine giriyorlar. O yüzden İncirlik ve Türkiye’deki diğer 15 tane Amerikan NATO üssü ve bir o kadar da radar. Bunların hepsi derhal kapatılmalıdır. Onlar kapatmazsa bu halkın demir yumruğu kapatır.”

THTM’nin ‘İncirlik’ Yürüyüşü Sona Erdi: “Ülkemizde Katil İstemiyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.