1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF, Kulüplere Can Suyu Olacak Güneş Enerjisi Projesini Tanıttı

TFF, Kulüplere Can Suyu Olacak Güneş Enerjisi Projesini Tanıttı

featured
service

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, kulüplerin ekonomilerine can suyu olacak Güneş Enerjisi Sistemi (GES) Projesi ve Enerji Performans Sözleşmesi (EPS) İş Modeli ile kurulacak güneş enerjisi santralini tanıttı.

Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Yusuf Günay, İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Genel Sekreter Taner Senseven ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Aztopal katıldı.

EURO 2032 Hedefi: Şampiyonluk Kupası

Toplantıda konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin İtalya ile birlikte EURO 2032’ye ev sahipliği yapacak olmasının heyecan verici olduğunu belirtti. Büyükekşi, “Ülkemizin EURO 2032’de İtalya ile ortaklaşa ev sahipliği yapacak olması. Bugün millî takımımız, tarihindeki en genç kadrolardan birine sahip. Genç yeteneklerimiz, gerek ulusal liglerde, gerekse uluslararası arenada bizleri gururlandırmaya devam ediyor. 2032 yılında İtalya ile birlikte Türkiye’de ev sahipliği yapacağımız Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olacak millî takımımızın temellerini attık. EURO 2032’de Türk futboluna yepyeni başarılar kazandırarak, inşallah şampiyonluk kupasını ülkemize getirmelerini hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi, yine geçtiğimiz günlerde ülkece hepimizi oldukça sevindiren bir haber daha aldık. TFF olarak UEFA’ya aday gösterdiğimiz Beşiktaş Tüpraş Stadyumu ile 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali’ne ev sahipliği yapma hakkı kazandık. Aynı şekilde, Ankara’da yapımı devam eden Yeni Ankara Stadyumu’nun yetişmesi durumunda, 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali ile tarihimizde ilk kez başkentimizde bir UEFA finali oynanacak” dedi.

Saha Dışında da Sürdürülebilirlik

Büyükekşi, sadece saha içinde değil, saha dışında da futbolun sürdürülebilirliğini sağlamanın önemine vurgu yaptı. “Devletimizin ‘Türkiye Yüzyılı’ stratejisi çerçevesinde yeşil ve dijital dönüşüm vizyonuna uygun olarak öncelikle dijital dönüşümümüzü tamamladık. Bu kapsamda kulüplerimize transfer ve vize süreçlerini dijital araçlarla tamamlamaları imkanını sağladık. Hakem, gözlemci, temsilci raporlarının dijital dönüşümünü tamamladık. Kulüplerin sezon öncesi maç forması dijital yöntemlerle belirlenmesini sağladık. Bu sayede deplasman takımlarının her maça üç forma götürme mecburiyeti ortadan kalktı ve kulüpler için ciddi bir tasarruf imkanı doğdu. Tüm TFF yapısında dijital imzaya geçtik. Altyapı akademilerinde ‘Big data’ oluşturmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Temiz Enerji ile Tasarruf ve Çevre Duyarlılığı

GES Projesi ile TFF’nin enerji ihtiyacının verimli ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesinin hedeflendiğini belirten Büyükekşi, projenin detaylarını paylaştı: “Bugün, Enerji Performans Sözleşmesi (EPS) İş Modeli ile yaklaşık 2.6 mWp kurulu güce sahip bir güneş enerjisi santrali kurulması için ilk adımı atıyoruz. 33 bin metrekare alanda yaklaşık 6 bin adet güneş panelinden oluşacak santralde yıllık ortalama 4.5 milyon kWh üretim öngörülüyor.”

TFF, Kulüplere Can Suyu Olacak Güneş Enerjisi Projesini Tanıttı
Yorum Yap