1. Haberler
  2. Eğitim
  3. TEVİTÖL, Türkiye’nin Dört Bir Yanından 78 Başarılı Öğrenciyi Kabul Etti

TEVİTÖL, Türkiye’nin Dört Bir Yanından 78 Başarılı Öğrenciyi Kabul Etti

featured
service

Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli ve akademik potansiyelli öğrencilere kapılarını açan TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), 2024-2025 yılı hazırlık sınıfı kabul sürecini tamamladı. LGS başarısının yanı sıra, yoğun tempolu Ön Değerlendirme Günleri’nde gösterdikleri başarı ile seçilen 78 öğrenci, 29 farklı şehirden gelerek TEVİTÖL’de yatılı olarak eğitim görecek. Bu yıl hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerin yüzde 92’si Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından tam ya da kısmi burs almaya hak kazandı. Verilen bursların ortalaması ise yüzde 70 olarak belirlendi.

TEVİTÖL öğretmenleri ve TEV’in uzman kadrosu tarafından her aday öğrenci için dokuz saatlik bir programla düzenlenen Ön Değerlendirme Günleri’nde, Konya’dan Ordu’ya, Bolu’dan Uşak’a, Diyarbakır’dan Çanakkale’ye kadar geniş bir coğrafyadan gelen öğrenciler arasından 78’i seçildi.

Bu yıl 23’ü tam burslu olmak üzere kayıt yaptıran 78 öğrencinin yüzde 92’si TEV’in sağladığı tam veya kısmi burslara hak kazandı. TEVİTÖL’de halihazırda okuyan diğer öğrencilerin de yüzde 92’si çeşitli oranlarda burs veya başarı indiriminden faydalanıyor.

TEVİTÖL Müdürü Mustafa Aydos, bu yıl birbirinden yetenekli 1481 öğrencinin ön değerlendirme için başvurduğunu belirtti. Aydos, “Ön değerlendirme süreci gençler ve onlara eşlik eden velileri için ciddi bir zaman ve emek gerektirdi. Katılan tüm gençlere ve velilerine teşekkür ediyoruz. Biz öğrencileri matematik, fen, dil, sanat, yaratıcılık ve kendini ifade etme becerisinin yanı sıra yatılı okul yaşamının gerektirdiği kişilik özellikleri ile öz bakım becerilerinin yeterliliği, ulusal ve evrensel değerler gibi birçok alanda değerlendirdik. Bu yıl TEVİTÖL’e başlayacak gençlerimizin LGS yüzdelik dilim ortalaması yüzde 0,77 oldu. TEVİTÖL öğrencilerinden gelecek nice başarı haberlerine hazır olun” diye konuştu.

TEVİTÖL, Türkiye’nin Dört Bir Yanından 78 Başarılı Öğrenciyi Kabul Etti
Yorum Yap