1. Haberler
  2. Gündem
  3. Temmuz Ayında Demiryolu Ulaşımında Rekor

Temmuz Ayında Demiryolu Ulaşımında Rekor

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Temmuz ayı boyunca Türkiye genelinde demiryollarında seyahat eden yolcu sayılarını açıkladı. Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marmaray, Başkentray, bölgesel ve anahat trenleriyle toplamda 20 milyon 714 bin 266 kişinin yolculuk yaptığını belirten Uraloğlu, “Marmaray ile bir ayda 15 milyon dolayında olan İstanbul’un nüfusundan fazla yolcu taşımış olduk” dedi.

Temmuz ayı verilerine göre, Marmaray’ı 16 milyon 863 bin 448 kişi kullanarak rekor bir yolcu sayısına ulaştı.  Marmaray’ın sadece temmuz ayında İstanbul nüfusundan fazla yolcu taşıdığını belirterek, “İstanbul’da Marmaray ile seyahat eden yolcu sayısı 16 milyon 863 bin 448 oldu. Marmaray ile bir ayda 15 milyon dolayında olan İstanbul’un nüfusundan fazla yolcu taşımış olduk. Marmaray İstanbul’un kentiçi ulaşımının can damarı.” dedi.

Temmuz Ayında Demiryolu Ulaşımında Rekor 1

Başkentray’da 2 Milyona Yakın Yolcu

Ankara’nın doğu ve batısını birbirine bağlayan Başkentray hattı da yoğun bir ilgi gördü. Temmuz ayında 1 milyon 779 bin 123 kişi Başkentray ile seyahat etti. Uraloğlu, “Ankaralı vatandaşlarımız seyahatlerinde Başkentray’ı tercih ediyor, yolcu sayısı da sürekli artıyor. Başkentray’ın yolcu sayısı temmuz ayında 2 milyon’a yaklaşarak, toplam 1 milyon 779 bin 123 olarak gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Temmuz Ayında Demiryolu Ulaşımında Rekor 2

YHT’ler ile 1 Milyondan Fazla Yolcu Seyahat Etti

Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarına olan talebin de hızla arttığını belirterek, Temmuz ayında YHT’lerle 1 milyon 114 bin 206 kişinin seyahat ettiğini açıkladı. Anahat ve bölgesel trenlerde ise toplamda 957 bin 489 yolcunun taşındığını kaydeden Uraloğlu, demiryolu ulaşımının güvenli, hızlı ve konforlu olmasının yolcular tarafından büyük bir tercih sebebi olduğunu ifade etti.

Temmuz Ayında Demiryolu Ulaşımında Rekor
Yorum Yap