1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Bu Hafta Yoğun Gündemle Toplanıyor

TBMM Bu Hafta Yoğun Gündemle Toplanıyor

featured
service

ANKARA (İGFA) – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bu hafta yoğun gündemle toplanıyor. Genel Kurul, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ni ele alacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adaylarına hazırlık eğitimi verilecek. Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek bu eğitimler, öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı dersleri içerecek. Ayrıca, öğretmen adaylarına eğitim sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık ödeme yapılacak.

Öğretmenliği sona erecek suçlar arasında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, hayasızca hareketler, müstehcenlik, fuhuş suçları ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar yer alacak. Ayrıca, öğretmenlere karşı işlenen “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının cezaları yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olan öğretmenler başöğretmen ünvanı için başvurabilecek.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 29. Yılı

TBMM Genel Kurulu, Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’nın 11 Temmuz 1995’te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerce ele geçirilmesinin ardından yaşanan soykırımın 29’uncu yılı ve “Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü” dolayısıyla 11 Temmuz Perşembe günü genel görüşme yapacak.

Adalet Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında “9. Yargı Paketi” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek. Teklifte, sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçunun uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınması ve şikayet süresinin iki yılı geçemeyecek şekilde belirlenmesi yer alıyor. Ayrıca, arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanların yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecekleri öngörülüyor.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri görüşecek. Teklife göre, kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunun denetleneceği ve alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.

Akran Zorbalığı

Dışişleri Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında uluslararası anlaşmalara yönelik 12 kanun teklifini görüşecek. Ayrıca, Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu ilk toplantısını yapacak.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanacak ve çeşitli mühendis odalarının yetkililerini dinleyecek.

Salı ve Çarşamba günleri ise TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

TBMM Bu Hafta Yoğun Gündemle Toplanıyor
Yorum Yap