1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. TBMM Başkanı ve Çekya Dışişleri Bakanı Arasındaki Görüşme

TBMM Başkanı ve Çekya Dışişleri Bakanı Arasındaki Görüşme

featured
service

TBMM’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky arasında gerçekleşen görüşmede, çeşitli konular ele alındı.

İkili İlişkiler ve Parlamentolar Arası İlişkiler

Görüşmede, Türkiye-Çekya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili ilişkilerin 100. yıl dönümü dolayısıyla atılan adımların memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Ayrıca parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı ziyaretlerin önemi vurgulandı.

Bölgesel ve Küresel Meseleler

Toplantıda, bölgesel ve küresel meselelere de değinildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin ve Avrupa kıtasının yaşadığı çatışmalar ve güç mücadeleleri konusunda dikkat çekti. Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın en kısa sürede adil bir barışla sonuçlanması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, Ukrayna’nın hakkını ve toprak bütünlüğünü savunduğunu ifade ederken, Avrupa’daki tansiyonun düşürülmesinin tüm Avrupa halklarının yararına olacağını vurguladı. Bölgedeki tansiyonun azaltılması ve barışın sağlanması gerektiği üzerinde duruldu.

KAYNAK: İGFA

TBMM Başkanı ve Çekya Dışişleri Bakanı Arasındaki Görüşme
Yorum Yap