1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması

featured
service

Son dönemde taklit ve tağşiş gıdalar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tüketicilerin haklarının korunması kadar, üreticilerin de hak ve menfaatlerinin gözetildiği vurgulanırken, “Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bakanlığın Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi aracılığıyla 8.000’den fazla gıda denetçisiyle gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarının yayımlandığı ve uygunsuzluk tespit edilmesi halinde ciddi yaptırımlar uygulandığı kaydedildi. Bu kapsamda, üretimin durdurulması, para cezası ve hukuki süreçlerin devreye alındığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde;


Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir.

Bu kapsamda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir.

Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8.000’den fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır.

Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır.

Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.