1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı Zararlı Gıdaların Listesini Yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Zararlı Gıdaların Listesini Yayınlandı

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda, insan sağlığını tehdit eden ve bozulmuş ya da değiştirilmiş gıdalarla ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik uyarınca, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri üreten veya satan firmaların isimlerinin, ürün adlarının, markalarının, parti ya da seri numaralarının Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanacağı belirtildi.

Bakanlık, tehlike arz eden bazı ürünleri örnek göstererek, tekstil boyasının gıdada kullanılması ve gıdalara ilaç etken maddesi katılması gibi insan sağlığını tehdit eden durumların tespit edildiğini belirtti. Bu tür ürünlere ait bilgilere kamuoyu tarafından erişim sağlanabilecek.

Liste Güncellendi!

Bakanlık ayrıca, taklit ve tağşiş yapılan ürünler ile sağlığı tehlikeye atabilecek gıdaların listelerinin sürekli olarak güncelleneceğini duyurdu. Detaylı bilgi ve listeye “Gıda Kamuoyu Duyurusu” bölümünden ulaşılabileceği açıklandı.

“Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/gkd

Tarım ve Orman Bakanlığı Zararlı Gıdaların Listesini Yayınlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.