1. Haberler
  2. İzmir
  3. Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başladı

Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin simgelerinden tarihi Bergama Vapuru ile düzenlediği Körfez turları, İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Profesyonel rehberler eşliğinde kentin 8 bin 500 yıllık tarihine yolculuğa çıkmak ve Körfez’deki muhteşem gün batımını izlemek isteyen yurttaşlar için ikinci tur tarihi ise 27 Temmuz olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. ve İzDoğa tarafından organize edilen turlar, Bergama Vapuru’nun denize açılmasıyla başladı. Akşam saat 19.00 ile 21.00 arasında düzenlenen bu keyifli tura katılan İzmirliler, profesyonel rehberler eşliğinde hem İzmir’in eşsiz gün batımına tanık oldu hem de kentin 8 bin 500 yıllık tarihini keşfetme imkanı buldu. Konak İskelesi’nden hareket eden ve 2 saat süren tur, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başladı 1

İzmir’in Tarihini Deneyimleme Fırsatı

Bergama Vapuru ile yapılan Körfez turunda; Kemeraltı, Konak Atatürk Meydanı, Saat Kulesi, Vilayet Konağı, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yeşilova Höyüğü, Tepekule, Tersane ve dünyanın önemli sulak alanlarından Gediz Deltası gibi birçok alan tanıtıldı. Tur esnasında katılımcılar, Körfez’de yaşayan kuşlar, balıklar ve memeliler gibi birçok canlı hakkında da bilgi edindi.

Körfez Turu İle Muhteşem Güzergah

Bergama Vapuru, gün batımında İzmirlilere Körfez’in en güzel noktalarını denizden görme imkanı sundu. Tur sırasında Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Üçkuyular, Göztepe ve Karataş’ı kapsayan güzergah ile katılımcılar eşsiz manzaraların tadını çıkardı. Tur sonunda vapur, ziyaretçileri tekrar Konak İskelesi’ne bıraktı.

Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başladı 2

İkinci Tur 27 Temmuz’da

İlk turdan büyük beğeni toplayan Körfez turunun ikinci seferi 27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Yaz boyunca devam edecek bu turlara katılmak isteyenler için biletler www.izdogaturizm.com adresinden temin edilebilir. Ayrıca detaylı bilgi almak isteyenler, 531 932 09 93 numaralı telefonu arayarak bilgi edinebilirler.

Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başladı
Yorum Yap