1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapan 47 Kişiye İşlem Başlatıldı

Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapan 47 Kişiye İşlem Başlatıldı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 13 Ekim 2024 Pazar günü yasa dışı şekilde miting gerçekleştirmeye çalışan ve terör örgütünü destekleyici nitelikte sosyal medya paylaşımları yapan toplam 4️7️ hesap yöneticisinin Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca tespit edilerek haklarında işlem başlatıldığını duyurdu.

Yerlikaya ayrıca, daha önce taş ve molotof kokteyl atarak illegal sokak olaylarına katılan, üst düzey örgüt mensuplarıyla fotoğrafları tespit edilen, sözde tecridin kaldırılmasına yönelik eylemleri organize etmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) Üyesi 2️6️9️ şüphelinin de yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, “Diyarbakır’da yaşanan kışkırtıcı, terör propagandası yapılmaya çalışılan ve şiddeti öven sahnelere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Bölücü terör dâhil ülkemize ve demokrasimize yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye karalıyız. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığını, İstihbarat Başkanlığını, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığını, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerini tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle. Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Üzerinden Terör Propagandası Yapanlar Tespit Edildi

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde, yasa dışı miting çağrısı yapan ve terör örgütünü destekleyici sosyal medya paylaşımları yapan 47 kişinin tespit edilerek haklarında işlem başlatıldığını duyurdu. Aynı gün, terör örgütü elebaşının fotoğrafını paylaşan 13 kişi, aralarında 7 DEM Parti milletvekilinin de bulunduğu hesap yöneticileri arasında yer aldı.

Gözaltılar ve Tutuklamalar Devam Ediyor

Yasa dışı propaganda yaptığı belirlenen 5 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüpheli çocuk muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Muhafaza altına alınan çocuk ise serbest bırakıldı. Bakan Yerlikaya, yasa dışı faaliyetlere karışan diğer kişilerin tespiti ve işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca miting öncesinde ve sonrasında düzenlenen operasyonlarda 36 ilde terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 269 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapan 47 Kişiye İşlem Başlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.