1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ŞOK Marketler’den Yılın İlk Çeyreğinde 37,2 Milyar TL Ciro

ŞOK Marketler’den Yılın İlk Çeyreğinde 37,2 Milyar TL Ciro

featured
service

ŞOK Marketler, 2024 yılının ilk çeyreğinde büyümesini sürdürerek cirosunu 37,2 milyar TL’ye çıkardı. Aynı dönemde mağaza sayısını 10 bin 789’a ulaştıran şirket, istihdamda da 47 bine yakın bir rakama ulaştı.

Teknolojik Yatırımlarla Müşteri Deneyimi İyileştirildi

Yılın ilk çeyreğinde ŞOK Marketler, teknolojik altyapı alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Şirketin e-ticaret uygulaması “Cepte ŞOK”ta yeni bir arayüz güncellemesi yapıldı. Müşteri geribildirimleri sonucunda yapılan bu güncellemeyle, uygulama üzerinden 60 dakika içerisinde teslimat seçeneği sunularak kullanıcı deneyimi önemli ölçüde iyileştirildi. Ayrıca, sadakat programı “Win” ile müşterilere her hafta farklı ürün gruplarında kampanyalar düzenleniyor. Müşteriler, kampanyalı ürünlerden alışveriş yaptıkça Win para kazanıyor ve bu paralar Cepte ŞOK’taki Win cüzdanlarına yüklenerek hem ŞOK mağazalarında hem de Cepte ŞOK’taki alışverişlerde kullanılabiliyor.

ŞOK Marketler’den Yılın İlk Çeyreğinde 37,2 Milyar TL Ciro 1

Kadın Emeğine Destek: “ŞOK’ta Ben de Varım” Projesi

ŞOK Marketler, toplam çalışan sayısıyla Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan şirketlerden biri olma unvanını taşıyor. Yüzde 54 kadın çalışan oranıyla sektörde öncü olan şirket, 2019 yılında başlattığı “ŞOK’ta Ben de Varım” projesiyle kadınların ekonomiye katkı sunmalarını destekliyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde, deprem bölgesi başta olmak üzere farklı yörelerdeki kadın kooperatiflerinden gelen el emeği ürünler seçili ŞOK mağazalarında satışa sunuldu. Bu projeyle kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesine ve kooperatiflerdeki kadın istihdamının artmasına katkı sağlanıyor.

CEO Uğur Demirel’den Açıklamalar

2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştırmaya devam ettiklerini belirterek, “ŞOK Marketler olarak daima ülkemizin ekonomisine ve müşterilerimizin bütçesine katkı sunmak üzere çalışıyor, ülkemizin 81 ilinde temel ürünlerde sürekli ucuzluk sağlayarak bu ürünleri mümkün olan en uygun fiyatlarla müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu doğrultuda 2024 yılının ilk çeyreğinde de büyümemizi sürdürerek 37,2 milyar TL ciroya ulaştık. Mağaza ve depo yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürürken, arayüz güncellemesi yaptığımız mobil uygulamamız Cepte ŞOK ile 60 dakikada teslimat seçeneği sunarak müşteri deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Win programımızla müşterilerimize kaliteli ürünü uygun fiyattan ulaştırırken, kazandıkları Win paraları Win cüzdanları aracılığıyla kullanma imkanı sağlıyoruz. ŞOK Marketler olarak, “ara sıra değil hep ucuz” sloganımızla, önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımlarla yeni mağazalar açmaya ve istihdamımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞOK Marketler’den Yılın İlk Çeyreğinde 37,2 Milyar TL Ciro
Yorum Yap