1. Haberler
  2. Yerel
  3. Söğütlü’de 180 Milyon TL’lik Altyapı Hamlesi

Söğütlü’de 180 Milyon TL’lik Altyapı Hamlesi

featured
service

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Söğütlü’nün altyapısını yenileyecek dev projeye start verdi. 25 kilometrelik atık su ve içme suyu hattını kapsayan proje, ilçenin altyapı sorunlarını kökten çözecek. Projenin tanıtım töreninde konuşan Başkan Alemdar, “Kendi öz kaynaklarımızla Söğütlü için çok önemli bir altyapı projesini hayata geçiriyoruz. Alt yapıyı bitirip, üstyapıda ise estetik ve güvenli binaların olduğu bir Sakarya inşa etmek istiyoruz” dedi. Toplamda 180 milyon TL yatırım yapılacak olan projede, hiçbir dış kredi kullanılmadan tüm maliyet Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılanacak.

Söğütlü’de uzun vadeli çözüm

Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) iş birliğiyle başlatılan proje, ilçenin su ve kanalizasyon altyapısını 2058 yılına kadar güvence altına alacak. Projenin ilk etabında 7 bin 100 kişilik nüfusa hizmet verecek altyapı kurulacak, bölgenin gelişim ivmesine katkı sağlanacak. Alemdar, “Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda 150 kilometreye yakın altyapı çalışması yaptık.Yaptığımız yatırımların uzun ömürlü olması ve sonrasında kazıp yeniden yapılmaması için çalışmalarımızı tüm yönleriyle ele alıyoruz. Böylelikle bir yerde altyapı çalışmalarını tamamladığımızda gönül rahatlığıyla üstyapısını yeniliyoruz” diye konuştu.

Söğütlü’de 180 Milyon TL'lik Altyapı Hamlesi 1

“Bu şehri güzel bir miras olarak bırakacağız”

“Proje için 25 kilometre diye genel bir ifade kullandık. Ara sokaklar ve abone bağlantıları hesaplandığında projemiz yaklaşık olarak 40 kilometre bir uzunluğa tekabül ediyor. Tüm maliyeti ise 250 Milyon TL gibi bir rakama çıkıyor.” diyen Alemdar, “Biz böylesine büyük bir projeyi bir TL kredi kullanmadan tamamen kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirdik. Alt yapıyı bitirip üstyapıda ise estetik ve güvenli binaların olduğu bir Sakarya inşa etmek istiyoruz. Sakarya’yı yeşilin, mavinin her tonunu bünyesinde bulunduran kardeşliğimizin pekiştiği bir şehir haline getirmek istiyoruz. Çocuklarımıza bu şehri güzel bir miras olarak bırakacağız” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşümü öncelikli olarak ele almazsak çok can kaybedeceğiz”

Açılış töreninde kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Alemdar,  “Birinci önceliğimiz her zaman olduğu gibi kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü merkeze almak zorundayız. Kentsel dönüşümü öncelikli olarak ele almazsak çok can kaybedeceğiz. Tüm paydaşlarımızdan istirhamımızdır; gittiğiniz her yerde kentsel dönüşümü vatandaşlarımıza hatırlatmalıyız. Biz planlama ile kimseyi mağdur etmeden hem vatandaş hem de kamu desteğiyle kentsel dönüşümü yapacağız” dedi.

Alemdar’ın şehircilik konusunda deneyimli olduğunu söyleyen Sakarya Milletvekili Ali İnci ise, “Öncelikle çok kısa bir süre içerisinde şehre kattığı hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a teşekkür ediyorum. Yusuf başkanımızın hem altyapıda hem de üstyapıda Sakarya’ya kazandırdığı projeler şehrimize değer katıyor.” dedi.

Söğütlü’de 180 Milyon TL’lik Altyapı Hamlesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.