1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şırnak’ta Teröristlerin Mühimmat Deposu Ele Geçirildi

Şırnak’ta Teröristlerin Mühimmat Deposu Ele Geçirildi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak ili Cudi Dağı kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik “GÜRZ-12” operasyonu başlatıldığını duyurdu. Operasyon kapsamında terör örgütüne ait bir mağarada çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, mağarada ele geçirilen mühimmat ve silahlar arasında 753 el bombası, 1000 el bombası fünyesi, 2000 elektrikli fünye, 11 AK-47 piyade tüfeği, 5 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 2 PKM makinalı tüfek, 1 adet 60 mm’lik havan ve 2 kg patlayıcı madde bulunduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu; Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla Şırnak’ın Cudi Dağı kırsalında “GÜRZ-12” operasyonu gerçekleştirildi. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tespit edilerek başlarına yıkıldı”

Şırnak’ta Teröristlerin Mühimmat Deposu Ele Geçirildi
Yorum Yap