1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinpaş GYO’dan Vergi İddialarına Yanıt: “Gerçeği Yansıtmıyor”

Sinpaş GYO’dan Vergi İddialarına Yanıt: “Gerçeği Yansıtmıyor”

featured
service

Sinpaş GYO, son günlerde “Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği” iddiasıyla yayılan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin bir basın açıklaması yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının (GYO), Kurumlar Vergisi Kanununun 5. maddesinin (1)/d-4 bendi gereğince kurumlar vergisinden muaf tutulduğu, aynı kanunun 15. maddenin (3) numaralı bendi ve Geçici 1. maddenin (4) numaralı bendi gereği gelir vergisi stopaj oranının sıfır olduğu vurgulandı. Bu mevzuat çerçevesinde, tüm GYO’ların elde ettikleri kazançların kurumlar vergisinden muaf olduğu belirtildi.

Sinpaş GYO, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “GYO’lar, mal ve hizmet satışlarından Katma Değer Vergisi (KDV), tapudaki taşınmaz alım satımlarından tapu harcı, kayıtlı taşınmazlardan ise emlak vergisi öderler. İlgili vergi kanunları ve mevzuatlarında yer alan bu koşullar, tüm GYO’lar için geçerli olup sadece Sinpaş’a ait bir durum değildir.”

Ayrıca, GYO’lara ilişkin kurumlar vergisi istisnasının, Kurumlar Vergisi Kanunu’nda 11 Temmuz 1992 tarih ve 3824 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle vergi sistemine dahil edildiği ve bu düzenlemenin bugüne kadar hiçbir değişikliğe uğramadan devam ettiği hatırlatıldı. Açıklamada, “GYO’lar ve bunlara ilişkin kurumlar vergisi istisnası 32 yıldır vergi sistemimizde yer almaktadır” denildi.

Sinpaş GYO’dan Vergi İddialarına Yanıt: “Gerçeği Yansıtmıyor”
Yorum Yap