1. Haberler
  2. Yerel
  3. Silifke’de 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği

Silifke’de 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği

featured
service

Silifke’nin Çaltıbozkır Mahallesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle dikilen lavanta fidelerinin çiçek açmasıyla birlikte düzenlenen 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Şenliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz ve çok sayıda Silifkeli üretici katıldı.

Mis gibi lavanta kokularının sardığı şenlik alanında, Büyükşehir Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın çocuk oyun alanları, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın spor alanları ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin düzenlediği ‘Güneş Gözlem Etkinliği’ gibi aktivitelerle çocuklar eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca, kooperatifler ve üreticilerin el emeği ürünleri de satışa sunuldu. Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle başlayan şenlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Başkan Seçer: “Bizim kafamızda rant değil, halka hizmet var”

Başkan Seçer, şenlikte yaptığı konuşmada Çaltıbozkır’ın bereketli topraklara ve sıcak insanlara sahip bir bölge olduğunu belirterek, “Bizim kafamızda halka hizmet var. Bizde ranttan öte halk var, halkçılık var. Nasıl ki Mersin’in en güzel sahillerini ranta değil halka açıyoruz, ilçemizdeki en güzel rant alanlarını da halka açıyoruz. Bizim aklımız parada ve rantta değil, bizim aklımız halkta, çocuklarımızda, geleceğimizde, ülkemizde ve milletimizde” dedi.

Silifke’de 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği 1

“İnsanlar seçimde emeğin, hakkın ve alın terinin yanında durdu”

Seçim sonuçları için Silifke halkına teşekkür eden Seçer, “Bu şu demektir; burada taraflı, tarafsız CHP’li, AK Partili, MHP’li, İYİ Partili ya da diğer siyasi partilere kime gönül ya da oy vermiş olursa olsun insanlar emeğin, hakkın, alın terinin yanında durduğunu gösterdi. 5 yıllık hizmetlerimizden memnuniyetle sandığa giden Silifkeli hemşerilerim, ahde vefayı bildi ve bizlere destek oldu. Elbette ki Silifkelileri mahcup etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak yerinde tarımsal destekler yaptıklarını vurgulayan Seçer, “Biz tarıma önem veriyoruz. Tarımsal destekler artarak devam edecek. Çünkü yaptığımız işlerden vatandaşlarımız memnuniyet duyuyor. Özellikle kadınlar için yaptığımız destekler tam isabet oluyor” dedi. Seçer, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının önemini belirterek, “Kadın elinden üretimi desteklemek için tarımsal destekler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Her yörenin kendine özgü ürününü markalaştırmak istiyoruz”

Köyümüz Atölye projesi hakkında bilgi veren Seçer, “Her bölgenin kendine özgü ürünlerinin daha doğru tekniklerle yetiştirilmesi ve pazarlanması için projenin önemli olduğunu söyledi. Seçer, “Coğrafi işaret tescili yapılmış ya da yapılmamış burada üretilen ürünlerin daha tekniğine uygun yetiştirilmesini, ambalajlanmasını, pazara sunulmasını sağlamak ve asıl olarak da ‘Köyümüz Atölye’ projesiyle her yörenin kendine özgü ürününü markalaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başarılı olmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini belirten Seçer, “Çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet edeceğiz. Bir belediye başkanı için önemli olan sadece hizmet değil; halkın kalbine, gönlüne girmek, halkın sevgisini kazanmaktır. Onun için uğraşıyoruz” dedi.

“Şartlar, koşullar ne olursa olsun biz hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz”

Ekonomik koşulların zorluklarından bahseden Seçer, belediyelerin de oldukça zorlandığını ifade ederek, “Ama biz inançlı, azimli, çalışkan insanlarız. Şartlar, koşullar ne olursa olsun biz hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının ağzından ‘Bizim paramız, bütçemiz yok’ diye bir şikayet duyulmamıştır. Bugüne kadar nasıl böyle dimdik olduysak bundan sonra da dimdik kalacağız” şeklinde konuştu.

Seçer, Mersin halkının desteğinin kendisine güç verdiğini belirterek, “Varlığınız bize güç veriyor. Sizleri seviyoruz. Biz; biriz ve beraberiz. Doğudan Batıya Kuzeyden Güneye, Orta Anadolu’ya, bizim için tüm Anadolu insanı bizim kardeşimizdir. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Ay yıldızlı al bayrağımız ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Şenliğe katılan herkesin keyifli vakit geçirmesini dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Silifke’de 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği
Yorum Yap